zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurWinnaar Kunstprijs Kampen 2013: Geerten Sterk

Winnaar Kunstprijs Kampen 2013: Geerten Sterk

-

cultuurprijs2

 

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst de Kunstprijs Kampen toegekend. Uit de twaalf genomineerden koos de Adviescommissie Beeldende Kunst Kampen unaniem Geerten Sterk als winnaar. Uit handen van Cultuurwethouder Janita Tabak ontving de heer Sterk de prijs, bestaande uit een juryprijs van € 4.000 en een solotentoonstelling in 2014 in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen.

Het juryrapport omschrijft de winnaar en zijn werk als volgt: De bekroonde kunstenaar – de jury is daarin unaniem – benaderde het meest de mix van de criteria, te weten persoonlijke visie, innoverend karakter, behandeling van de materie en inhoudelijke visie. In de ogen van de jury bouwt deze jonge kunstenaar – vijf jaar geleden is hij aan ArtEZ in Zwolle afgestudeerd – op zijn eigen wijze voort op de Hollandse traditie, waarvoor in de eerste helft van de vorige eeuw door kunstenaarsals Mondriaan, Rietveld, Doesburg en Bart van der Leck het fundament is gelegd. Hij geeft daar in een persoonlijk handschrift een eigen interpretatie aan. Hij laat zich niet leiden door de waan van de dag. Consistent en integer bouwt hij zijn prenten op. De techniek die hij daarbij hanteert beheerst hij volledig. Het resultaat is een associatieve prent met zijn wortels in de geometrische kunst.
Ook is zaterdag de expositie van de twaalf genomineerde kunstenaars geopend. Zij exposeren hun kunstwerken van 29 juni tot en met 8 september 2013 in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. Aan het eind van de tentoonstelling ontvangt één van de genomineerden een publieksprijs van € 1.000.
Wethouder Janita Tabak: “De Kunstprijs Kampen is bedoeld om ondernemerschap onder beeldend kunstenaars te stimuleren. We vinden het belangrijk dat kunstenaars zichzelf profileren, dat is goed voor hun ‘onderneming’ en geeft kleur aan de stad.
De Kunstprijs Kampen wordt om de twee jaar toegekend aan een Kamper professioneel kunstenaar die uitmunt in onder andere schilder- en tekenkunst, ruimtelijk werk, vrije grafiek en fotografie.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen