Beloftenelftal Go-Ahead Kampen op rand van hoofdklasse

Bij winst in kampioenswedstrijd stelt beloftenelftal zaterdag promotie veilig

go-aheadNog één overwinning te gaan en dan mag het Beloftenteam van Go-Ahead Kampen zich kampioen noemen. Die kans heeft het team zaterdag tijdens de kampioenswedstrijd, uit tegen Bergentheim 2. Bij winst is het kampioenschap een feit.

Met nog twee wedstrijden te gaan, staan de Beloften van Go-Ahead Kampen vier punten los van de concurrentie. Na een overwinning zijn zij niet meer te achterhalen en is promotie naar de reserve hoofdklasse veiliggesteld.

Beloftenteam is sinds dit voetbalseizoen de nieuwe benaming van het tweede elftal van Go-Ahead Kampen, waarmee de technische staf wil benadrukken dat het gaat om een elftal met beloften uit de eigen jeugdopleiding en aankomend talent. De promotie van het team van trainer Ricardo van de Weerd zou een fraaie beloning zijn voor het technisch beleid van de club. Dat komt voort uit de ambitie van Go-Ahead Kampen om op termijn uit te groeien tot een stabiele middenmoter in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal. In dit beleid heeft het Beloftenteam een spilfunctie als brug tussen de talentvolle jeugd en het eerste elftal. Het eerste elftal en de ‘beloften’ trekken dan ook voortdurend samen op.

Ook het eerste elftal draait onder hoofdtrainer Edwin van Nijen nog steeds mee in de top van de competitie, maar het heeft in de Eerste Klasse D de koppositie moeten afstaan aan VV Nunspeet. De strijd om de titel is in deze slotfase nog niet gestreden. Als periodekampioen van de eerste periode heeft Go-Ahead Kampen zich in elk geval verzekerd van nacompetitie, waarin twee promotieplaatsen naar de hoofdklasse op het spel staan.

De kampioenswedstrijd van het Beloftenteam is zaterdag om 12.00 uur in Bergentheim. Om het Beloftenteam te steunen en het kampioensfeest alvast mee te kunnen vieren, vertrekt de supportersbus van de Supportersvereniging van Go-Ahaead Kampen zaterdag al vroeg naar Twente. De supporters juichen eerst mee in Bergentheim en rijden daarna door naar Vroomshoop, waar het eerste elftal om 15.00 uur speelt tegen Vroomshoopse Boys.