vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportWinst voor korfballers van DOS

Winst voor korfballers van DOS

-

De korfballers van DOS mochten zich opmaken voor hun derde competitie wedstrijd tegen de ploeg KIOS uit Ruinerwold afgelopen zaterdag. De spelers van dos wisten na een spannende wedstrijd de punten in Kampen te houden. De scheidsrechter G. van Garderen floot de wedstrijd af met een eindstand van 17-14.

Dos begon de wedstrijd scherp, waardoor de ploeg uit Kampen snel voor stond met een stand van 2-0 door afstand schoten van Matthijs Bastiaan. De dossers wisten de voorsprong het eerste gedeelte van de 1e helft vol te houden, maar de ploeg uit Ruinerwold wist toch voor de rust de voorsprong over te nemen. De ploegen gingen met een stand van 8-10 de rust in. Na de rust leek het na een afstandsschot van KIOS erop dat de ploeg uit Ruinerwold de voorsprong door zou trekken, maar dit wisten de dossers te voorkomen. Wat weer leidde tot een stand van 12-12 in de helft van de 2e helft. Aan de kant van dos werd Camiel van Keulen in gezet en ging Dennis van Putten naar het andere vak, deze wisselingen deed de ploeg goed. Dos kwam toen weer op voorsprong met twee doelpunten maar dit was voor korte duur en snel was het weer gelijk met een stand van 14-14. In de slotfase van de wedstrijd wist de ploeg uit Kampen de doorslag te geven en trok de wedstrijd naar zich toe. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een stand van 17-14.

Loon na werken! “De ploeg heeft de laatste fase goed uitgespeeld en hierbij gezocht naar de juiste kansen, dat leverde zelfs nog een verschil van 3 punten op. Eindelijk 2 verdiende punten. Op naar meer!” Aldus trainer DOS Micheal Jongman.

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 6x, Daan Schinkel 4x, Dennis van Putten 3x , Alwin Kok 1x, Nikita Lewerissa 1x, Laureen Kok 1x, Willemijn Korteschiel 1x