HomeRegiosportWinst voor Zalsman Reflex Damesteam

Winst voor Zalsman Reflex Damesteam

-

Zaterdag 3 december stond de inhaalwedstrijd van Reflex D1 tegen VC058 D1 uit Leeuwarden gepland.

De eerste set begon met een paar sterke middenaanvallen van VC058 waarbij Reflex in de verdediging onder druk kwam te staan. Toch bleek de service van Danieke in deze set een wapen waar de passers van VC058 maar moeilijk antwoord op hadden. Door goed spel van Reflex waarbij ze aanvallend veel scoorden ging de set met 25-17 naar de thuisclub.

In de tweede set liep Reflex al snel makkelijk uit tot een verschill van 8 punten door het sterke spel van de eerste set dat door werd getrokken. Door veel variatie in de aanval van Reflex kreeg VC058 het moeilijk waardoor zij meer eigen fouten maakten. Toch draaide het halverwege de eerste set om waarbij Reflex het moeilijker kreeg in de pass, waarna Leeuwarden terug kwam naar een verschil van 1 punt. Met een paar goede buitenaanvallen wist Reflex de set toch met 25-23 naar zich toe te trekken.

In de derde set had Reflex het spel aardig onder controle. Door een scherpe verdediging en prima servicepass kon het in de aanval worden afgemaakt. VC058 kon nog geen grip krijgen op het sterk spelende Reflex waar bij ook de derde set met 25-18 in Kampen bleef.

In de vierde set was een heel ander beeld zichtbaar. Door een zwakke servicepass en meer eigen fouten aan de kant van Reflex stond VC058 al snel een paar puntjes voor. Reflex probeerde dit op te lossen door veel te schuiven in de pass maar ook dit bleek niet meer te helpen. VC058 maakte het ook aan het net beter af waarna de laatste met met 16-25 naar de dames uit Leeuwarden ging.

Zo won Zalsman Reflex Dames 1 met 3-1 van Leeuwarden en stijgt het op de ranglijst naar de 5de plek.

Zaterdag 10 december wordt de volgende wedstrijd gespeeld in Sint Nicolaasga tegen S.N.V.V. Dames 1.