Winst voor Zalk in Wijthmen

Na de 3-0 overwinning op Kampen leed Zalk twee thuisnederlagen. Voor de 4e wedstrijd dit seizoen moest de ploeg op bezoek bij Wijthmen, en om op de ranglijst niet te ver af te zakken moest daar gewonnen worden. En dat lukte de Zalker voetballers, met een 2-1 overwinning ging men weer naar huis.

zalk

Na een gelijk opgaand begin trok Zalk de wedstrijd naar zich toe. In de 5e minuut kwam Zalk op een vroege voorsprong, Michel Hamer krulde de bal in de kruising. Halverwege de eerste helft had Zalk pech, een doelpunt werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.
Zalk bleef de betere ploeg voor de rust maar soms werd er in de achterhoede wat onrustig uitverdedigd.
In de 27e minuut creëerde Aart Schreuder zijn eigen mogelijkheid maar de keeper redde fraai.
Er kwamen nog een paar beste kansen voor Zalk en na een vrije trap kon Michel Hamer eigenlijk gewoon intikken maar hij schoot helaas net naast het doel.
De 0-1 voorsprong bij rust was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, Zalk had op dat moment al een grotere voorsprong moeten hebben.
Na de thee vocht Wijthmen zich in de wedstrijd met veel strijd en passie om iedere bal, maar ook in deze periode van Wijthmen had Michel Hamer de kans om de wedstrijd te beslissen.
Wijthmen kwam met geluk langszij, in de 56e minuut werd een doelpoging van Wijthmen door Hendry Vinke in eigen doel gewerkt.

Het spel werd er niet beter op zowel Wijthmen als Zalk kregen kansen al was het bij vlagen hectisch.
Invaller Jorik Schuur kreeg een paar kansjes en ook Michel Hamer en Simon van Halm konden het net niet vinden. Er werd nog wat gewisseld bij beide ploegen dat kwam het spel niet altijd ten goede, maar in de 79e was het toch Michel Hamer die de wedstrijd besliste, na een geweldige solo knalde die met een enorme pegel raak.
Kort voor tijd werd slecht verdedigen Zalk nog bijna noodlottig, maar Wijthmen profiteerde niet, waardoor de drie punten mee gingen naar Zalk.
Met deze overwinning staat Zalk momenteel met zes punten uit vier duels op een plaats in de middenmoot. Zaterdag a.s. volgt de thuiswedstrijd tegen EZC’84. De bezoekers verloren tot nu toe al hun duels, en dus moet Zalk de eerste thuisoverwinning kunnen gaan behalen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673