Warme Winterfair 2015 in Wilsum (video)

Kerstfair trok veel bekijks en er was veel te zien

De jaarlijkse Winterfair in Wilsum op vrijdag 11 december stond deels in het teken van Kerst en werd dan ook door sommigen een Kerstfair genoemd. Het was er druk, gezellig en warm want alles speelde zich af in het Dorpshuis. Het was de tweede Kerstmarkt in onze gemeente. Zaterdag volgen Brunnepe als derde en Onderdijks als vierde met een Kerstmarkt.

Kerstmarkt Wilsum

Van 16u00 tot 20u00 kon iedereen zijn creaties tonen en aan de man proberen te brengen. Een buitenfair zoals in Zalk (zie onderaan) is wel zo sfeervol maar gezien het frisse en druilerige weer was het Dorpshuis aan de rand van de kern van Wilsum een welkome locatie. Allerlei creatieve uitingen lagen uitgespreid over zo’n 35 kraampjes en bij sommige ging de opbrengt naar projecten in het buitenland, zoals Burundi en Oekraïne. Voor de jonge creatievelingen stond er een boetser- en kleitafel klaar (zie onderaan). Andere jongeren leefden hun creativiteit uit in muziek en dans, zoals de Streetdancegroep van de gymnastiekvereniging. Ze zetten een leuke voorstelling neer en enkele jonge deernes in het publiek maakten aanstalten om mee te gaan dansen. Zij zijn van harte welkom om het tanende ledental, ondanks de leuke activiteiten, een halt toe te roepen.

Kerstmarkt Wilsum

Dorpsraadvoorzitter Albert Boeve liep ook rond op de Kerstfair en vertelde hoe deze gezellige activiteit het belang en de functie van een dorpshuis onderstreept. Officieel luidt de naam MFC ’De Toekomst’ en een Multi Functioneel Centrum is het inderdaad. Naast gymnastiek, muziek en zang vinden er veel sportverenigingen onderdak in het MFC dat ook diverse vergaderlocaties kent. ”Het Dorpshuis is dè ontmoetingsplek”, onderstreept Boeve het grote belang van de plek, ”de motor van het dorp dat geheel zonder subsidie en op vrijwilligers draait”. Hij kijkt uit naar het voorstel over wijkgebouwen en dorpshuizen dat in januari in de raad ter sprake komt. Zo ver is het echter nog niet. Eerst volgt nog de gezellige tijd van Kerst en Nieuwjaar. Afgaande op de knusse Kerstfair zit de sfeer er in Wilsum goed in.

Kerstmarkt Wilsum

Zie ook:
Primeur voor Zalk, de eerste kerstmarkt in de regio (video)
Lees meer over Wilsum op het Web
Volg Wilsum op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*