zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosportWit Blauw Green Organics 1 zet winst voort !

Wit Blauw Green Organics 1 zet winst voort !

-

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper DOS uit Westbroek op het programma. Maarten van Erp opende de score met een afstandstreffer waarop DOS meteen gelijkmaakte. Vervolgens kwam WB GO op een voorsprong van 3-1 door een afstandsschot van Vladimir Slot en een strafworp van Jelle Visscher. Er waren mooie aanvallen en de druk werd vanaf het begin goed op DOS gezet.

Wit-Blauw-Green-Organics
Na het eerste kwart stond de teller op 5-2 door een vrije worp van Jordy Last en wederom een strafworp genomen door Jelle Visscher. DOS kwam sterk terug door een strafworp en twee vrije worpen te verzilveren en werd het 5-5. WB GO verdedigde sterk en dwong balbezit af. Een mooi 1-2 tje tussen Vladimir Slot en Jelle Visscher werd door laatstgenoemde mooi afgerond, maar DOS bleef aangesloten door een strafworp. Maarten rondde een wederom mooi opgebouwde aanval goed af met een treffer, waarna DOS gelijk weer doel trof (7-7). Elyne Visscher wist te scoren uit de rebound maar Jelle Visscher miste helaas een strafworp. DOS verzilverde een (onterechte?) strafworp wel en schoot raak van afstand en zo werd het 8-9. In de laatste fase van de eerste helft scoorde Jordy Last nog uit afstand en werd een goed opgebouwde aanval door Deniece de Vries afgemaakt waardoor de kleedkamers met 10-9 in het voordeel van WB GO werden opgezocht.

Het verloop van de tweede helft leek op de eerste helft. Gelijk in de eerste minuut scoorde DOS en maakte Jordy Visscher uit een vrije worp een doelpunt. Vervolgens zakte WB GO een beetje weg en pakte DOS de kansen wel 11-12. Vladimir maakte de gelijkmaker uit een vrije worp, maar DOS kreeg binnen een minuut twee strafworpen (12-14). WB GO bleef hard werken en mooie opgebouwde aanvallen met snel overspelen om kansen te creëren voor de best vrijstaande man of vrouw hadden succes. Elyne en Jelle zorgden weer voor een gelijke stand (14-14). WB GO bleef lekker fel op balbezit en het veroveren van de bal. Zo kwam WB GO weer op voorsprong door een vrije worp van Jordy, maar DOS maakte meteen weer gelijk. En zo was het met nog 20 minuten te gaan 15-15. Ook de volgende vijf minuten bleef het gelijk op gaan en scoorden beide ploegen twee keer, voor WB GO Elyne met een doorloopbal en Maarten van afstand. Met nog een kwartier op de klok zette WB GO hun spel consequent door en toonde lef en karakter. Drie belangrijke scores op rij van Elyne Visscher, JelleVisscher en Jordy Last  brachten de stand op 20-17. Met nog vijf minuten op de klok mocht deze winst niet meer verloren gaan. DOS wist nog eenmaal de korf te raken. Voor WB GO scoorde Vladimir Slot twee doelpunten op rij, eenmaal vanuit afstand en eenmaal met een vrije worp waardoor de eindstand op 22-18 in het voordeel van WB GO kwam te staan.

WB GO staat hiermee op een gedeelde eerste plaats in de overgangsklasse B. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Drachten op het programma.
Jordy Last 5, Jelle Visscher 5, Vladimir Slot 4, Elyne Visscher 4, Maarten van Erp 3, Deniece de Vries 1