donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportWit Blauw Green Organics bindt Sparta aan de zegekar

Wit Blauw Green Organics bindt Sparta aan de zegekar

-

Wit Blauw Green Organics moest de wedstrijd tegen Sparta in eigen huis winnen om kans te blijven maken op het kampioenschap. In een afgeladen sporthal was het publiek getuige van een wedstrijd die in het voordeel van WB GO werd beslist.

Een (sfeer) volle bak in de Reeve.

Het vaste achttal bestaande uit Jelle Visscher, Vladimir Slot, Judith Wong, Christa van Halm, Sander Fixe, Gert de Vries, Krista Fixe en Elyne Visscher was goed gefocust en maakte het Sparta bij tijd en wijle lastig.

De wedstrijd begon met enige vertraging omdat Sparta tijdens de presentatie confettibommetjes lanceerde.
Christa van Halm opende de score uit de allereerste aanval. De WB-GO fans lieten ook confettibommetjes ontploffen en dus werd de wedstrijd weer stilgelegd. Vrijwel gelijk daarna scoorde Sparta de gelijkmaker (1-1).  Er werd sterk aangevallen en dito verdedigd door beide ploegen. Gert de Vries wist in de 3e minuut van de wedstrijd van afstand te scoren. Vervolgens was de druk en spanning bij beide ploegen merkbaar want de vrije worpen en kansen die er werden gecreëerd, resulteerden niet in een afronding. In de 8e minuut maakte Sparta de gelijkmaker (2-2). WB-GO had meteen een antwoord met een zuiver afstandsschot van Vladimir Slot. In de 11e minuut volgde de gelijkmaker van Sparta (3-3). Vervolgens maakte Krista Fixe een doorloopbal en scoorde Elyne Visscher van afstand en nam WB-GO de leiding in de wedstrijd (5-3). Een strafworp van Sparta bracht hen weer dichterbij, maar een perfect aangegeven bal door Vladimir Slot aan Judith Wong resulteerde in een score. En zo was het na 15 minuten speeltijd 6-4.  Toen volgde een korte fase waarin er veel druk werd gegeven door WB-GO op Sparta en er ook veel onnodig balverlies aan de kant van WB-GO was. Slechte passings rechtstreeks in de handen van de tegenstander zijn niet handig. Sparta profiteerde hiervan en kreeg een strafworp en scoorde van afstand en het werd weer gelijk (6-6). Vladimir Slot wist wederom van afstand te scoren, maar Sparta deed hetzelfde en bleef aangesloten (7-7). De Vries bracht de score op 8-7. Het publiek zag mooie duels om de bal die in het voordeel van WB GO uitpakte. Krista Fixe had een harde botsing met een heer van Sparta waardoor het spel even stil kwam te liggen. De strafworp die daaruit volgde werd helaas door de Vries gemist. De aanvallen van Sparta werden goed verijdeld en zo werd er gerust bij een stand van 8-7.

Een van de vele Wit Blauw aanvallen.

In de 2e minuut maakte Sander Fixe een mooie doorloopbal en bouwde de voorsprong uit naar 9-7, maar Sparta verzilverde de vrije worp en kwam weer dichterbij. Christa van Halm werd onderuit gehaald en de wedstrijd lag weer even stil. Vervolgens twee strafworpen, eentje voor de sterk reboundende Jelle Visscher en eentje voor Sparta (10-9). Krista Fixe scoorde van afstand en bracht de stand op 11-9. Een lange aanval van Sparta leidde uiteindelijk tot een strafworp voor hen (11-10). WB-GO bleef gefocust door afstandsschoten van Vladimir Slot en Gert de Vries (13-10). Sparta scoorde vrijwel gelijk weer en stond het 13-11. Judith Wong maakte 14-11. Het was nu zaak om de voorsprong verder uit te breiden. Door een rebound na een vrije worp scoorde Slot de 15-11 door twee man op het verkeerde been te zetten, wat de start van het Waterloo van Sparta betekende. Want ook in het laatste kwart was WB-GO goed aan het korfballen en de betere ploeg. Elyne Visscher scoorde van afstand, en na mooi overspelen tussen

Vladimir Slot en Jelle Visscher wist Jelle de 17-12 te maken. Door goed verdedigen van WB-GO werden aanvallen van Sparta slim afgewend. De Vries werd 7 minuten voor tijd gewisseld voor Maarten van Erp. Vladimir Slot bouwde het feestje verder uit door uit stilstand gefocust te scoren en bracht de stand op 18-12. Met nog 6 minuten op de klok kon de overwinning niet meer aan WB-GO voorbij gaan. Sparta scoorde nog maar Elyne Visscher ook (19-13). Vervolgens verzilverde Jelle Visscher een strafworp verkregen doordat het loepzuivere schot van Slot door het laten bewegen van de paal door Sparta uit de korf rolde. Krista Fixe bracht de stand met nog 3 minuten op de klok op 21-14 waarna het uitzinnige Kamper publiek op de banken ging staan. Sparta maakte nog twee goals door een strafworp en afstandsschot maar het duel was beslist, eindstand 21-16.

Door deze belangrijke overwinning op Sparta voert WB-GO nu de poule aan en is titelkandidaat. Op 12 maart a.s. treft WB-GO Dindoa. WB-GO heeft alle kaarten in eigen hand om kampioen te worden en terug te keren in de overgangsklasse. Ongetwijfeld zullen de supporters WB-GO naar de overwinning begeleiden.

Wit Blauw jeud massaal aanwezig op de tribune.
Wit Blauw jeugd massaal aanwezig op de tribune.

Scores: Vladimir Slot 5x, Jelle Visscher 3x, Krista Fixe 3x, Elyne Visscher 3x, Gert de Vries 3x, Judith Wong 2x, Christa van Halm, Sander Fixe