HomeRegiosportWit Blauw Green Organics blijft in de race voor kampioenschap

Wit Blauw Green Organics blijft in de race voor kampioenschap

-

Zaterdag stond de return tegen Spirit op het programma. In december verloor WB-GO tegen deze ploeg uit Voorthuizen. Afgelopen week besloten coaches van der Slot en Vellema Maarten van Erp op te nemen in de basis ten koste van Gert de Vries.

korfbal kampenonline

De verwachtingen waren uiteraard hooggespannen. De meegereisde supporters deden er alles aan om Wit-Blauw naar de overwinning te helpen, immers winst was het enige waar het ook zaterdag weer om draaide.

Spirit opende de score in de eerste minuut. Meteen daarna maakte Jelle Visscher gelijk. Spirit scoorde vrijwel gelijk weer en maakte Elyne Visscher gelijk (2-2). Binnen een minuut scoorde Vladimir Slot twee maal en brachten de Kamper ploeg op voorsprong (2-4). Maarten van Erp maakte de 3-5. Spirit herpakte en bracht de stand weer gelijk (5-5). Vanaf dat moment ging de machine nog beter draaien bij
Wit-Blauw en wisten beide vakken tot scoren te komen en de voorsprong uit te bouwen en te behouden. Elyne Visscher en Maarten van Erp maakten de aanvallen netjes af en Vladimir Slot scoorde met een prachtige jumpshot (5-8).  Spirit scoorde nog wel mee, maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Krista Fixe was in de volgende fase van de wedstrijd scherp met drie treffers en ook Jelle Visscher en Christa van Halm wisten de korf na goed opgebouwde aanvallen te raken. Met een stand van 11-13 werden de kleedkamers opgezocht.

Wit-Blauw-Green-Organics

Meteen na rust kon Christa van Halm weer een punt bijschrijven voor Wit-Blauw. Even kwam Spirit nog dichterbij (13-14), maar van Erp en Jelle Visscher bouwden de voorsprong weer uit naar 13-16. Dit herhaalden zij in de volgende fase waardoor het 15-18 werd. Vervolgens liep Wit-Blauw uit naar 15-20 door scores van Judith Wong en Sander Fixe. Spirit maakte nog een punt maar Vladimir Slot, Judith Wong en Elyne Visscher zetten de ingezette lijn goed door en zorgden voor een veilige marge (16-23). Met nog tien minuten op de klok wist Spirit alsnog drie keer op rij te scoren (19-23). Maar WB-GO ging deze wedstrijd niet meer verliezen. Krista Fixe, Maarten van Erp en Christa van Halm brachten voor Wit-Blauw de stand op uiteindelijk 21-26.

Wit-Blauw/Green Organics heeft met dit spel laten zien als collectief te kunnen spelen en wederom over alle schijven te kunnen scoren, met een perfecte balans tussen de beide vakken. Volgende week is de belangrijke wedstrijd thuis tegen Sparta Nijkerk die op dit moment nog met een punt voorsprong op de Kampenaren de lijst aanvoert. Ook die wedstrijd moet in winst worden omgezet om zicht op het kampioenschap te houden.