Wit Blauw Green Organics boekt wederom winst

korfbal kampenonline

Zaterdag was er voor Wit Blauw een middagwedstrijd uit tegen Revival in Barneveld. Met een kleine schare supporters begon de vaste opstelling de wedstrijd. Revival opende de score door een strafworp en een afstandsschot.

Vladimir Slot trok de stand snel gelijk met twee mooi opgebouwde aanvallen binnen het vak die hij keurig afrondde. Vervolgens wist het stug spelende Revival uit te lopen tot 5-2. WB-GO moest even schakelen, maar herpakte zich goed. Middels afstandsschoten van Jelle Visscher, Elyne Visscher en Gert de Vries werd het weer gelijk (5-5). Jelle benutte vervolgens een strafworp, Vladimir en Krista Fixe (2x) scoorden na goed opgebouwde aanvallen met rake afstandsschoten. Met nog 5 minuten speeltijd in de eerste helft  was een voorsprong van 4 punten prettig. Echter Revival kwam terug, waarbij de scheidrechters soms dubieuze beslissingen namen. Zo werd het net voor rust 9-9.

Wit-Blauw-Green-Organics

Meteen in de tweede minuut van de tweede helft kwam Vladimir in zijn aanval in nare botsing met zijn tegenstander. De wedstrijd werd even stilgelegd. Gelukkig kon Slot de wedstrijd wel hervatten en rondde na wederom mooi en snel rondspelen de aanval af  met een fraai afstandsschot. Revival maakte vrijwel meteen weer gelijk. Sander Fixe wist de stand met een afstandsschot op 10-11 te brengen, maar Revival bleef aansluiting houden. Daarna wist WB-GO uit te lopen naar 11-15 door een doorloopbal van Christa van Halm en afstandsschoten van Judith Wong en Sander Fixe(2x). WB-GO was gretiger op de bal en ging weer meer hun eigen spel spelen.

Revival bleef wel meescoren maar de opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Sander Fixe maakte 13-16 van afstand en Elyne Visscher 13-17 eveneens van afstand. Met nog 12 minuten speeltijd maakte Slot 14-18.  Sander wist nogmaals van afstand te scoren en bracht de stand op 15-19. Kort daarna kwam Slot nogmaals in botsing met zijn tegenstander  waarbij bij weer geraakt werd op dezelfde plek. Hieruit vloeide een strafworp voort die Jelle Visscher benutte (16-20).  Elyne Visscher bracht de stand op 16-21. In de laatste minuut scoorde Revival nog eenmaal en was de eindstand 17-21. De punten in ieder geval in de pocket. Met het verlies van Spirit staat WB-Go nu op een tweede plaats. De kans op kampioenschap is nog steeds aanwezig. Volgende week staat Rheko thuis op het programma.

 

Scores:

Vladimir Slot 5x, Sander Fixe 5x, Jelle Visscher 3x, Elyne Visscher 3x , Krista Fixe 2x, Judith Wong, Gert de Vries, Christa van Halm