donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosportWit Blauw Green Organics verliest in Purmerend.

Wit Blauw Green Organics verliest in Purmerend.

-

WB GO1 heeft zaterdagavond in Purmerend de wedstrijd van BEP met 32-31 verloren. Met een gewijzigde opstelling startte WB GO1, Judith Wong verving Krista Fixe die vanwege een opgelopen blessure niet de hele wedstrijd kon spelen, Kirsten Mulder verving Denice de Vries.

WB GO startte voortvarend met een voorsprong van twee punten door vrije worpen van
Jordy Last. BEP maakte vrijwel meteen gelijk. Vervolgens kreeg WB GO een strafworp die Jordy Last verzilverde, waarna BEP weer twee keer scoorde. Jelle Visscher kreeg een strafworp waarmee de stand weer gelijk kwam (4-4). Vervolgens volgde een sterke fase van WB GO door afstandsschoten van Christa van Halm,  Vladimir Slot, Jelle Visscher en Jordy Last waardoor er een voorsprong kwam van 3 punten (5-8).

BEP kreeg daarna weer een strafworp maar Jelle Visscher scoorde van afstand (6-9). Door een tandje erbij qua snelheid van de kant van WB GO, liep de voorsprong op met vijf punten, Jordy Last nam een zuivere vrije worp en scoorde van afstand en Elyne Visscher met een doorloopbal. BEP kreeg vervolgens twee strafworpen, deze scheids gaf deze wedstrijd veel strafworpen soms voor onduidelijke overtredingen. WB GO bleef koel en kon de voorsprong even vasthouden tot 9-14 door een onderhandse goal van Christa van Halm en een afstandsschot van Vladimir Slot. Met nog vijf minuten zuivere speeltijd in de eerste helft maakte Jelle Visscher 12-15. Daarna zakte WB GO om onverklaarbare reden weg en kon BEP maar liefst vijf keer achter elkaar scoren en stond WB GO tegen een achterstand aan te kijken. Jordy Last kreeg nog een strafworp mee maar de kleedkamers werden met 18-16 opgezocht.

Meteen na rust leverde een 1-2tje tussen Vladimir Slot en Jelle Visscher een 18-17 stand op en werd het via Judith Wong en Christa van Halm 19-19. BEP bleef bij de les en maakte 20-19 waarna Elyne Visscher van afstand scoorde en het weer gelijk werd. BEP kwam weer twee punten voor maar via een doorloopbal van Kirsten Mulder en een vrije worp van Vladimir Slot was het weer gelijk 22-22. Jordy Last zorgde voor een kleine voorsprong via een onderhands genomen vrije worp maar BEP scoorde weer gelijk. Vladimir Slot scoorde uit stilstand en Elyne Visscher van afstand en brachten de stand op 23-25. BEP scoorde maar Maarten van Erp kon via een doorloopbal met een hand de bal in de korf tikken en de stand werd 24-26. Met nog precies een kwart van de tijd te gaan kreeg BEP een opleving door vier keer op rij te scoren (28-26). Het thuispubliek ging uit zijn dak. De twee meegekomen WB GO supporters daarentegen werden steeds stiller. Vladimir Slot bracht WB GO weer dichterbij door van afstand te scoren (28-27), maar met nog 5.30 op de klok scoorde BEP twee keer op rij. Een strafworp van Jordy Last en een afstandsschot van Vladimir Slot bracht de stand op 30-29 met nog 2.50 op de klok.

Het kon nog steeds. Kirsten Mulder werd gewisseld voor Krista Fixe en Maarten van Erp  voor Tom bij een stand van 31-29. Tom scoorde van afstand 31-30 maar BEP scoorde ook, met nog minder dan een minuut speeltijd. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd schoot Vladimir nog raak van afstand maar de wedstrijd werd toch verloren. De eindstand was 32-31. WB GO1 staat nu gedeeld tweede samen met HKV en ZKV, de tegenstander van volgende week. Laatstgenoemde ploeg wist vandaag verrassend te winnen van Die Haghe die tot nu toe ongeslagen was. Volgende week staat er dus een spannende wedstrijd op het programma in de Reeve. In november wist WB GO 1 in de uitwedstrijd van ZKV te winnen en wil dit zeker herhalen. Voor coaches van der Slot en Vellema de taak om Wit Blauw aankomende week klaar te stomen voor dit duel.

Scores: Jordy Last 9, Vladimir Slot 7, Jelle Visscher 5, Elyne Visscher 3, Christa van Halm 3, Maarten van Erp 1, Judith Wong 1, Tom Westerveld 1, Kirsten Mulder 1.