Wit-Blauw/Green Organics wint in laatste seconde van Dindoa

227

Na de zomerperiode stond op zaterdag 7 september de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma tegen Dindoa uit Ermelo. Wit-Blauw heeft ten opzichte van vorig seizoen drie spelers moeten inleveren. Bij de mannen zijn Vladimir (Dos’46) en Jelle Visscher (gestopt) geen onderdeel meer van de selectie en bij de vrouwen is Christa van den Burg gestopt in verband met de zwangerschap. Voor trainer Marc Houtman een uitdaging om het gemis van deze drie spelers op te vangen.

De openingswedstrijd tegen promovendus Dindoa kende een stroef begin. Wit-Blauw creëerde kansen maar verzuimde te scoren. Opgelegde kansen werden niet benut waardoor de ploeg na een kwartier spelen tegen een 0-4 achterstand aan keek. Bij Wit-Blauw scoorde Denice de Vries de openingstreffer. De andere twee nieuwelingen in Wit-Blauw, Tom Westerveld en Gert de Vries, namen Wit-Blauwbij de hand en maakten de aansluitingstreffers zodat er een 3-5 op het scorebord verscheen.
In het tweede deel van de eerste helft kwam Wit-Blauw beter in haar spel en kwam het terug tot 7-7. Vlak voor rust leek Dindoa met een voorsprong de rust in te gaan, maar via een treffer van Elyne vlak voor het rustsignaal gingen de de ploegen de kleedkamer in met een 8-8 ruststand.

De tweede helft namen de gasten uit Ermelo weer een voorsprong door viermaal op rij te scoren. De thuisploeg vergat de kansen te verzilveren en dat betekende dat de Kampenaren weer een achterstand moesten goedmaken. Via een 8-12 tussenstand knokte de ploeg zich goed terug tot 14-15 en kwam het door treffers van Denice en Tom voor het eerst in de wedstrijd op een 16-15 voorsprong. Dindoa kwam vlak voor tijd nog op gelijke hoogte door een strafworp.
Met nog tien seconden te spelen kreeg de thuisploeg dé mogelijkheid via de vrije bal de winnende treffer te maken. Wit-Blauw leek deze kans niet te verzilveren maar door alert te reageren bleef de bal in de ploeg en scoorde Krista Fixe vlak in de laatste seconde de winnende treffer.

In een moeizame wedstrijd heeft de ploeg veerkracht getoond en laten zien om rustig te kunnen blijven bij een achterstand. Verdedigend had Wit-Blauw de zaken goed op orde en werden de speerpunten uitgeschakeld. Aanvallend is Wit-Blauw is nog zoekende maar de overwinning op Dindoa is een beloning voor het harde werken van de ploeg.