Wit Blauw GreenOrganics is genadig voor HKC

Wit-Blauw-Green-OrganicsOp zaterdag 28 maart stond ook voor Wit Blauw alweer de 1e veldwedstrijd op het programma. Na de enorme deceptie van de beslissingswedstrijd tegen Hoogkerk en de bijbehorende degradatie hadden de spelers een week vrijaf gehad om zich mentaal en fysiek op te laden.

Na een groepsgesprek waarin de doelstelling voor de 2e helft van de veldcompetitie nogmaals werd benadrukt, werd deze week de training hervat. De wedstrijd tegen HKC was direct de gelegenheid om de ambitie te tonen en een eerste stap richting het felbegeerde kampioenschap te zetten.

HKC is een ploeg uit de onderste regionen van de eerste klasse maar de uitwedstrijd werd desondanks moeizaam gewonnen.

Deze wedstrijd was het krachtsverschil echter enorm en na een snelle 4-0 voorsprong was de wedstrijd al gespeeld. Wit Blauw verdedigde met veel pressie en hier had HKC zichtbaar moeite mee. Door wat slordigheidsfoutjes kon HKC in de loop van de 1e helft wat mee scoren maar het klasseverschil bleef enorm. Wit Blauw speelde aanvallend redelijk maar had als het in haar beste doen was geweest had het makkelijk 30 goals of meer kunnen maken.
Via een 13-6 ruststand werd uiteindelijk een 24-13 eindstad bereikt en hiermee kwam HKC er nog genadig vanaf.

Door het verlies van Dindoa en Rheko is Wit Blauw verder uitgelopen. Volgende week wacht de belangrijke en zware uitwedstrijd tegen Spirit. Bij winst kan ons vlaggeschip een zeer grote stap richting de titel zetten.

Scores Jelle Visscher 4x, Vladimir Slot 4x, Ingrid Bastiannet 2x, Krista Fixe 2x, Judith Wong 1x, Christa van Halm 2x, Sander Fixe 3x, Jordy Last 5x, Nieset Groen 1x

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*