donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportWit-Blauw pakt belangrijke winst op Rheko

Wit-Blauw pakt belangrijke winst op Rheko

-

Wit-Blauw-Green-OrganicsOp zaterdag 18 april stond voor de Wit Blauw selectie de thuiswedstrijd tegen Rheko uit Rheden op het programma. Wit Blauw 2 won met 21-19 en gaf zo het goede voorbeeld. De ploeg staat met nog 4 wedstrijden te gaan 5 punten voor op de nr. 2 en kan zodoende de titel nauwelijks meer ontgaan.

Om 15.30 begon Wit Blauw 1 in haar inmiddels vaste opstelling aan haar wedstrijd tegen Rheko. Rheko speelde een goede eerste helft van de veldcompetitie maar kwam daarna in een forse dip terecht. De trainer stapte vorige week op en zodoende was het onzeker met wat voor instelling Rheko vandaag zou verschijnen. Wit Blauw is de trotse koploper met 4 punten voorsprong op Dindoa en moest winnen om dit verschil in stand te houden.

Wit Blauw begon heel goed aan de wedstrijd en binnen 1 minuut stond het 2-0. Een simpele en ruime overwinning leek in de maak maar vanaf dat moment begon het aanvallend te haperen bij Wit Blauw. Verdedigend speelde Wit Blauw met veel pressie en kwam Rheko in de eerste 30 minuten heel moeilijk tot aanvallen. Doordat Wit Blauw zelf een laag schotpercentage had, slaagde de ploeg er niet in om weg te lopen. Via 5-4 leek bij 8-5 Wit Blauw het verschil te gaan maken. Een paar ongelukkige momenten leiden echter tot 8-7 ruststand tegen een fel en fanatiek spelend Rheko.

Na rust aanvankelijk het zelfde spelbeeld, bij 13-10 leek Wit Blauw eindelijk in haar aanvallende ritme te komen maar dit bleek niet het geval. Sterker nog Rheko kwam steeds dichterbij en op 13-13 was het gelijk. Rheko drukte door en kwam op 13-15. Heel even leek een sensatie in de maak maar op dat moment toonde Wit Blauw rust en karakter. Via Vladimir Slot werd het snel 15-15 en Jordy Last zorgde voor 16-15. Rheko kwam weer gelijk met nog een paar minuten te gaan. Het vak met Visscher, Fixe, slot en Bastiaannet kwam in de aanval. De organisatie werd weer goed neergezet met visscher en Fixe in een belangrijke steunende rol. Bastiaannet zorgde met een doorlooptijd voor de belangrijke 17-16. Rheko verspeelde de bal en Slot zorgde voor de verlossende 18-16. Opluchting dus voor Wit Blauw dat zodoende haar voorsprong op Dindoa behoudt.

Volgende week speelt Wit Blauw de lastige uitwedstrijd tegen Ritola en op 9 mei de uitwedstrijd tegen concurrent Dindoa. In deze wedstrijden zal duidelijk worden of Wit Blauw kampioen gaat worden. Spannende en belangrijke weken breken dus aan voor de Wit Blauw selectie. Ondanks dat het spel de afgelopen 2 wedstrijden niet geweldig was, toont de ploeg wel karakter en mentaliteit en rust op de belangrijke momenten. Men kijkt dus met veel vertrouwen de komende weken tegemoet.