Wit Blauw pakt eerste verdiende punten na weer een thriller

Korfbal-sport4-522x391Zaterdag 15 November stond de wedstrijd Wit Blauw/GreenOrganics 1 – De Hoeve 1 op het programma. Vooraf was dit al een beladen wedstrijd gezien de geschiedenis van vorig seizoen. In de uitwedstrijd voelde Wit Blauw zich bestolen en in de laatste wedstrijd van vorig zaalseizoen werd De Hoeve geen kampioen door de winst van Wit Blauw dat zich hiermee veilig speelde. Ook deze wedstrijd werd weer een regelrechte kraker met een uiteindelijk verdiende en terechte winnaar.

Wit Blauw 1 had een pittige week achter de rug na de zeer zure en totaal onnodige nederlaag tegen Hoogkerk, weden er wat gesprekken gevoerd om alle neuzen weer in de goede richting te krijgen. Dat de ploeg heel snel leert en over veel karakter en mentaliteit beschikt, bleek tijdens deze wedstrijd.

Vooraf was het afwachten met welke opstelling De Hoeve zou verschijnen gezien het feit dat de ploeg met 5 heren speelt. Uiteindelijk bleek dat rebounder Leon de Vries op de bank moest plaats nemen. De 2 topspitsen aan de herenkant van De Hoeve werden dus opgesteld samen met aanvallende topdame Marit Bosma en dit met spelers/sters die in staat zijn makkelijk mee te scoren waardoor De Hoeve over veel scorend vermogen leek te beschikken vandaag.

Wit Blauw begon in haar vertrouwde opstelling en had deze week de verdedigende tactiek goed doorgesproken. Sowieso moest er door Wit Blauw beter verdedigd worden.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang en het duurde een aantal minuten voordat de sterk spelende Judith Wong de score opende. De Hoeve koos helaas weer voor een achterverdedigende tactiek en hield dit 60 minuten vol. Met name het vak van Krista Fixe kon hierdoor haar favoriete spelletje niet altijd spelen maar de speldiscipline, beleving, teamspirit en concentratie waren vandaag prima in orde in beide vakken.

Wit Blauw verdedigde vandaag heel sterk en de taken werden keurig uitgevoerd, het was de betere ploeg in de 1e helft al was het verschil maar gering. Bij rust was het dan ook 11-9.

Na rust trok Wit Blauw aanvankelijk de goede lijn door tot 13-10. Toen brak een doelpuntloze fase voor beide teams aan. Wit Blauw slaagde er uiteindelijk niet om het verschil op 4 te brengen en hierdoor bleef De Hoeve in de wedstrijd.

Wit Blauw bleef tot 20-20 steeds aan de goede kant van de score met vaak een verschil van 2 goals. Op 20-20 pakte De Hoeve echter een voorsprong en leek hetzelfde scenario van een week eerder zich te herhalen. Wit Blauw toonde echter nu karakter en mentaliteit en concentratie en bleef nu aanvallend en verdedigend de juiste keuzes maken.

Via 21-21 door Ingrid Bastiaannet, werd Jordy Last uiteindelijk de matchwinnaar door middels een vrije bal de bevrijdende 22-21 te scoren. Hierna was het nog 50 seconden te gaan maar kwam de dik verdiende overwinning niet meer in gevaar.

Na afloop was er sprake van een enorme vreugde-uitbarsting, spelers, staf en publiek waren door het dolle na deze mooie overwinning.

Wit Blauw 1 toonde aan heel snel te leren van haar fouten en echt als een hecht team een moeizame week af te kunnen sluiten met een positief resultaat. De ploeg en ook de spelers invidueel verdienden een groot compliment hoe ze de teleurstelling van de nederlaag tegen Hoogkerk hebben verwerkt en omgezet in een geweldige teamspirit en wedstrijdmentaliteit. Tevens bleek de ploeg nu in staat in een cruciale fase met de kop te kunnen blijven en dat is eveneens een groot compliment.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en weer zal een kampioenskandidaat namelijk KVA op bezoek komen. KVA wist met 36-19 van Hoogkerk te winnen dus Wit Blauw zal wederom vol aan de bak moeten en een topwedstrijd moeten spelen om de punten in Kampen te houden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*