Wit Blauw pakt punt tegen Rheko (21-17)

Wit-Blauw-Green-Organics

Opluchting, blijdschap en een grote (mentale) stap

Door Krista Fixe

Zaterdag 13 september stonden voor de Wit Blauw selectie de uitwedstrijden naar Rheko op het programma. Wit Blauw/GreenOrganics 2 wist na de hele wedstrijd achter te hebben gestaan uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen.

Wit Blauw 1 begon met de volgende opstelling: Jelle Visscher, Gert de Vries, Judith Wong, Ingrid Bastiaannet, Sander Fixe, Jordy Last, Krista Fixe en Marissa Grasdijk

Voor Wit Blauw/GreenOrganics  1 was het een cruciale wedstrijd. Rheko is een goede ploeg met vooral veel scorend vermogen bij de heren. De wedstrijd moest absoluut gewonnen worden om aansluiting bij de top te houden.

Wit Blauw 1 begon goed aan de wedstrijd en was direct de betere ploeg, al duurde het lang voordat de 2-0 voorsprong bereikt werd.
Gedurende het verloop van de eerste helft werd duidelijk dat Wit Blauw de betere ploeg was maar dat het maken van doelpunten een probleem was. Het vak van Jelle Visscher verdedigde sterk met daarin een prima rol voor Jelle Visscher.

Het andere vak kon daardoor langdurig en veel aanvallen en creëerde elke aanval meer dan genoeg prima kansen maar wist de bal niet door de mand te krijgen. Rheko had veel moeite met de pressie van Wit Blauw maar wist haar spaarzame kansen dmv een hoog schotpercentage toch te verzilveren. Tot ongeloof van de spelers en staf van Wit Blauw stond er in de rust dan ook een 8-6 achterstand op de borden.

In de rust werd besproken dat men geloof en vertrouwen moest houden, de goals zouden vanzelf gaan vallen. Al snel na rust kwam Wit Blauw op gelijke hoogte. Aanvallend vielen de goals nu makkelijk en uiteindelijk zou Wit Blauw 15 goals weten te maken in de 2e helft. Iets wat voor veldkorfbal een prima prestatie is.

Rheko gaf achter niet op en bleef knokken om in de wedstrijd te blijven. Wit Blauw bleef echter makkelijk scoren en nam nu steeds de leiding. Een groot min- en aandachtspunt was echter het feit dat Wit Blauw na elke voorsprong van 1 of 2 goals direct door individuele fouten en concentratieverlies een goal tegen kreeg. De scoringsmachine was echter niet te stoppen en zo wist Wit Blauw via 19 17 uiteindelijk met 21 17 te winnen.

Een belangrijke en heerlijke overwinning voor Wit Blauw 1, de ploeg toonde veerkracht en karakter en behield het vertrouwen in eigen kunnen d.m.v. een uitstekende teamspirit. Na afloop was de opluchting en blijdschap groot en was er het besef dat we met z’n allen een grote (mentale) stap hebben gezet. Nu is het zaak om dit in de komende 2 Thuiswedstrijden tegen Ritola en Dindoa door te zetten om zodoende de doelstelling verder vorm te geven. Ritola pakte een puntje tegen Dindoa en zal dus volgende week een pittige tegenstander blijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*