Wit-Blauw/Green Organics bijt zich vast in strijd tegen degradatie en wint van ZKV

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het als vijfde geklasseerde ZKV op het programma. Wit-Blauw/GreenOrganics, die vecht in de strijd tegen degradatie in de Overgangsklasse A, liet zien waar het als vereniging zeer sterk in is en reisde met een volle bus supporters af richting Zaandam en wist zich zodoende gesteund door een kleine 100 supporters. Vorige week wist WB/GO de thuiswedstrijd tegen Mid Fryslan ook al te winnen en was zodoende opnieuw gebrand op weer een overwinning tegen het als 5e geklasseerde ZKV.

Het team van trainer/coach Harm Jan Smit kreeg vooraf de zeer duidelijke opdracht mee zich de volle zestig minuten tot het uiterste op verdedigend vlak in te zetten en ZKV vanaf het begin van de wedstrijd geen enkele hoop op een overwinning te geven en individueel hiervoor dan ook tot het uiterste te willen gaan. De Kamper ploeg staat aanvallend als 3e geklasseerd in de zware poule A maar heeft het op verdedigend vlak in de 1e helft van de zaal laten versloffen en staat daardoor als laatste geklasseerd en is de kans op degradatie daardoor groot.

In de aanval begonnen Jordy Last, Jellle Visscher, Judith Wong en Christa van Halm. Verdediging; Sander Fixe, Vladimir Slot, Krista Fixe en Ingrid Bastiaannet.

Het was echter ZKV die de score opende door een strafworp gegeven tegen Ingrid Bastiaannet.  Enkele seconden daarna was het Jordy Last die de score opende voor WB/GO. Krista Fixe en Vladimir Slot volgden daarna zodat de stand na drie minuten al 1-3 stond. ZKV herpakte zich goed en wist aanvallend door twee goed scorende heren zich terug te knokken tot een stand van 6-4 in de 10e minuut. In de 13e minuut mistte Sander Fixe een strafworp maar werd direct gevolgd door een afstandsschot van hem en werd er door coach Harm Jan Smit een Time Out aangevraagd in de 18e minuut bij een stand van 6-5. De ploeg kreeg opnieuw wat tactische aanwijzingen en een compliment maar werd er nogmaals op benadrukt hard te blijven werken op het vooral verdedigende vlak. ZKV moest het aanvallend vooral hebben van twee heren in tegenstelling tot WB/GO waarbij ook de dames hun puntjes meepakten.

Gedurende de rest van de eerste helft werd het stuivertje wisselen tussen beide ploegen en kon met een stand van 11-12 de kleedkamers opgezocht worden voor een welverdiend rustmoment.

Na rust begon WB/GO op het verdedigend vlak erg zwak en kreeg direct twee tegenscores waardoor ZKV op voorsprong kwam. Ingrid Bastiaannet had hierop een antwoord en kon binnen enkele minuten twee scores laten bijschrijven zodat WB/GO in de 38e minuut opnieuw de voorsprong had. Vanaf dit moment kwam de Kamper ploeg in een flow terecht en wist aanvallend ZKV totaal aan banden te leggen gedurende maar liefst vijftien minuten. Jordy Last en Vladimir Slot werden door de vakken zeer goed aangespeeld en zodoende konden zij de aanvallen goed afronden en de scores laten bijschrijven. ZKV kreeg verdedigend nog meer druk tegen en wist de kansen totaal niet meer af te ronden gedurende een kwartier.  Op dit moment kan dan ook achteraf geconcludeerd worden dat hier de wedstrijd gewonnen werd. WB/GO scoorde gedurende dit kwartier zelf goed door en wist ook over meerdere schijven te scoren. In de 51e minuut werd de wedtrijd d.m.v. een Time Out voor ZKV aangevraagd en zodoende kon de ploeg de laatste aanwijzigingen van coach Harm Jan Smit aannemen deze wedstrijd op geen enkele manier meer uit handen te doen geven en door te blijven knokken tot het eindsignaal.

ZKV kon pas na vijftien minuten weer een score laten bijtekenen in de 53 miinuut, stand 17-22.  WB/GO speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit, maakte verdedigend een enkele slordigheidsfout en bleef gewoon zelf door scoren.

In de 59e minuut vroeg coach Harm Jan Smit de laatste Time Out aan en feliciteerde zijn spelers en staf alvast met de overwinning. Het meegereisde publiek gaf een staande ovatie en na zestig minuten speeltijd kon de stand van 18-25 bijgeschreven worden op het wedstrijdformulier en werd het meegereisde publiek uitbundig bedankt voor hun steun.

Scores/tegenscores: Jelle Visscher 3/1, Jordy Last 8/3, Judith Wong 1/4, Christa van Halm 1/0, Krista Fixe 2/1, Sander Fixe 1/1, Ingrid Bastiaannet 4/2, Vladimir Slot 5/6.

Wit-Blauw/GreenOrganics is dankzij deze overwinning geen hekkesluiter meer en staat nu op een zevende plaats in poule A.

Coach Harm Jan Smit was na afloop een zeer gelukkig man; Het team heeft in deze wedstrijd laten zien zich vast te bijten in de strijd tegen degradatie en eindelijk door de juiste instelling en zeer hard te werken zich op verdedigend vlak te verbeteren en zodoende deze wedstrijd gewonnen.

A.s. zaterdag 14 februari staat de thuiswedstrijd tegen het als 4e geklasseerde Phoenix op het programma in de Reeve om 20.45 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*