vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportWit Blauw/Green Organics blijft winnen.

Wit Blauw/Green Organics blijft winnen.

-

Zaterdag speelden de korfballers van Wit Blauw/Green Organics de thuiswedstrijd tegen Amicitia uit Vriezenveen.  Met een iets gewijzigde basis met Maarten van Erp, Jordy Last, Krista Fixe en Christa van Halm in de aanval en Vladimir Slot, Jelle Visscher, Elyne Visscher en Denice de Vries in de verdediging startte de thuiswedstrijd even na half 4.

Wit-Blauw-Green-Organics

Amicitia opende de score met een afstandstreffer. Wit Blauw Green Organics twijfelde geen moment en startte goed opgebouwde aanvallen die goed uitgespeeld werden en uiteindelijk resulteerden in een afstandsschot van Maarten van Erp. Vervolgens liep Wit Blauw Green Organics binnen het eerste kwartier uit tot 5-1 door een afstandsschot en doorloopbal van Vladimir Slot en afstandsschoten van Maarten van Erp en Krista Fixe. Verdedigend werd er goed druk gezet op Amicitia en de bal werd regelmatig actief veroverd in het verdedigingsvak. Amicitia scoorde vanuit een vrije worp maar daarop maakte Vladimir Slot weer een doorloopbal en bracht de score op 6-2. Amicitia vocht hard terug tot 7-5. Na goed en snel overspelen bracht Jordy Last de marge weer op vier doelpunten door twee afstandsschoten (9-5). In de laatste 10 minuten van de eerste helft werd er van beide kanten nog twee keer gescoord waardoor de ruststand op 11-7 bleef steken.

Vrijwel gelijk na de rust scoorde Amicitia twee maal en werd de druk opgevoerd. Ondanks een doorloopbal van Maarten van Erp en een strafworp van Jelle Visscher wist Amicitia in de volgende 10 minuten langszij te komen tot 13-14. Een goed opgebouwde aanval werd keurig afgerond door Jelle Visscher en een afstandsschot van Maarten van Erp en een strafworp van Jordy Last zorgde weer voor een kleine voorsprong (16-14). Vanaf dat moment kwam de vaart er weer wat meer in bij WB GO en kwam de stand via scores van Elyne Visscher en Jordy (2x) op 19-16. In de laatste fase van de wedstrijd was het Vladimir Slot die uit een mooie vrije worp waarbij de druk behoorlijk werd opgevoerd de score op 20-16 bracht. Ondanks de twee scores van Amicitia die volgden, stelde Vladimir in de laatste minuut de winst met een afstandsschot zeker. Met een 21-18 winst staat WB GO nu op een gedeelde 2e plaats. Volgende week treft Wit Blauw/Green Organics de koploper DOS uit Westbroek (Utrecht).