Wit-Blauw/Green Organics deelt de punten met Ritola

Wit-Blauw-Green-Organics

Op een winderig – maar wel klein – veld in Zuidlaren moest Wit-Blauw/Green Organics aantreden tegen Ritola. Wit-Blauw/Green Organics staat vier punten voor op nummer twee Dindoa en op kampioenkoers te blijven mocht de ploeg geen punten laten liggen. Trainer Smit waarschuwde de ploeg van te voren dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Ritola heeft veel lengte en speelt thuis op een veld met zaalafmetingen wat voor een tegenstander altijd even wennen is.

Wit-Blauw/Green Organics 2 speelde eerst tegen Ritola 2 en daar was al te zien dat het lastig is ineens op z’n klein veld te spelen. Met moeite wist de ploeg een gelijkspel uit het vuur te slepen en Wit-Blauw/Green Organics 1 was gewaarschuwd dat zij vol aan de bak moesten. Wit-Blauw/Green Organics moest Ingrid Bastiaannet missen in de basisopstelling. Zij kampt met zenuwpijn en kon zelfs niet mee naar Zuidlaren om haar ploeg aan te moedigen. Nieset Groen speelde op haar plaats samen met Krista Fixe, Vladimir Slot en Jelle Visscher.

Ritola had de vakken omgegooid en stelde twee heren van rond de twee meter tegen dit vak van Wit-Blauw/Green Organics op. Trainer Smit was hier op voorbereid en in de aanloop naar deze wedstrijd was er veel getraind dat Krista Fixe de positie onder de korf overnam van Jelle Visscher en dat ging met succes: met twee goals zette Visscher Wit-Blauw/Green Organics op een 0 – 2 voorsprong.

Door goals van Jordy Last in het andere vak kon Wit-Blauw/Green Organics uitlopen naar een 2 – 6 voorsprong en leek het een makkelijke middag te worden voor Wit-Blauw/Green Organics. Echter, schijn bedriegt. Ritola kwam beter in de wedstrijd en waar de thuisploeg de korf steeds makkelijker wist te vinden, stokte het aanvallend bij Wit-Blauw/Green Organics. De Kampenaren kregen kans op kans, maar wisten de bal maar niet door de mand te krijgen.

De ploegen gingen me een 8 – 8 stand de kleedkamers opzoeken. Na de rust leek Wit-Blauw/Green Organics meer grip te krijgen op de wedstrijd: de ploeg kon een marge van twee doelpunten op het scorebord zetten en leek door te drukken. Het schotpercentage van de Kampenaren was echter veel te laag en hierdoor kreeg Ritola de kans om op gelijke hoogte te komen en zelfs door te drukken naar een 15 – 13 voorsprong. Jeroen ten Broeke kwam in het veld voor Vladimir Slot en na een goede actie van Ten Broeke kon Jelle Visscher achter de korf afronden: 15 – 15.

In de slotfase van de wedstrijd zette Last Wit-Blauw/Green Organics op een 17 – 18 voorsprong, maar Ritola toonde veerkracht en kwam op 18 – 18. De laatste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar die wisten niet meer te scoren.

Trainer Smit was achteraf tevreden met een punt: een lastige wedstrijd door de omstandigheden en een te laag schotpercentage van eigen kant. Het stuivertje had ook de andere kant op kunnen vallen en dan hadden wij met lege handen gestaan. Wit-Blauw/Green Organics staat nu nog steeds drie punten voor op Dindoa. De volgende wedstrijd treffen Wit-Blauw/Green Organics en Dindoa elkaar en bij winst van Wit-Blauw/Green Organics is het kampioenschap in de eerste klasse binnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*