dinsdag, april 16, 2024

HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics kansloos tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard

Wit-Blauw/Green Organics kansloos tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard

-

Na twee weken rust stond voor Wit-Blauw/Green Organics de uitwedstrijd naar Mid-Fryslân/Jansma Burdaard op het programma. In de eerste thuiswedstrijd van de competitie verraste Wit-Blauw/Green Organics de degradant uit de hoofdklasse door met 24 – 20 te winnen. De Friezen kenden een moeizame start van de competitie, maar kwamen de laatste wedstrijden beter in hun ritme.

Wit-Blauw/Green Organics stond een zware wedstrijd te wachten. Noodgedwongen moest trainer Smit zijn ploeg ook op drie plaatsen wijzigen. Sander Fixe was afwezig in verband met een verplicht winterkamp van school, Jeroen ten Broeke had een aantal kiezen laten trekken en Elyne Visscher is een aantal weken uit de roulatie in verband met opgerekte kniebanden. Wit-Blauw/Green Organics startte daarom in de aanval met Jelle Visscher, Jordy Last, Marissa Grasdijk en Astrid Scheer. In de verdediging stonden Gert de Vries, Stefan van der Graaf, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe.

Binnen 10 seconden stond de 1 – 0 voor Mid-Fryslân al op het scorebord. Wit-Blauw/Green Organics was er in de eerste fase van de wedstrijd nog niet helemaal bij de les en liet de thuisploeg meteen een fors gat slaan van zeven doelpunten: 11 – 4. Na een kwartier kreeg Wit-Blauw/Green Organics iets meer grip op de wedstrijd. In de verdediging werd er meer druk gegeven en beter gecoacht waardoor Stefan van der Graaf en Jordy Last meer druk konden geven op de schutters van Mid-Fryslân. Aanvallend gezien ging het erg moeizaam. Wit-Blauw/Green Organics speelde met compleet nieuwe vakken en daarom was aanvallend erg zoeken. Toch wist de ploeg zich knap terug te knokken tot een 11 – 8 stand. Voor rust gaf Mid-Fryslân nog even gas en werden de kleedkamers opgezocht met een 15 – 10 stand.

Na de rust probeerde Wit-Blauw/Green Organics het gat te dichten, maar de ploeg was niet opgewassen tegen de thuisploeg. Mid-Fryslân was sterk in de duels onder de korf en was scherp in de afronding. Elke goal van Wit-Blauw/Green Organics werd door de Friezen beantwoord met een treffer van hun kant. Een kwartier voor tijd stond er een 20 – 13 stand op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Trainer Smit had daarom gelegenheid om de meegereisde wissels nog een aantal speelminuten te geven. Derinda Duitman kwam in het veld voor Astrid Scheer, Natanja de Roode voor Ingrid Bastiaannet en Gert-Jan Last voor Stefan van der Graaf. In de laatste fase van de wedstrijd zakte concentratie bij beide ploegen weg. Wit-Blauw/Green Organics kon nog een aantal doelpunten meepikken, maar Mid-Fryslân bleef in deze laatste fase van de wedstrijd rustig door scoren waardoor er na zestig minuten een 34 – 21 stand op het scorebord stond.

Ondanks de ruime nederlaag was Harm-Jan Smit trots op zijn ploeg: “Met drie andere spelers en in totaal andere vakken hebben we toch geprobeerd strijd te leveren. Astrid, Stefan en Jordy hebben een prima wedstrijd gespeeld en hun aandeel geleverd. Mid-Fryslân was in deze wedstrijd gewoon te goed voor ons”.