donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics komt net tekort tegen koploper

Wit-Blauw/Green Organics komt net tekort tegen koploper

-

Met een bus vol supporters reisde Wit-Blauw/Green Organics afgelopen zaterdag af naar Noordwolde om het daar op te nemen tegen koploper De Hoeve. De Friese ploeg had alle zeven wedstrijden tot nu toe gewonnen en lijkt zonder tegenstand op het kampioenschap af te stevenen. Wit-Blauw/Green Organics zou er alles aan doen om het De Hoeve moeilijk te maken in eigen huis.

Wit-Blauw-Green-OrganicsGesteund door het meegereisde publiek begon Wit-Blauw/Green Organics goed aan de wedstrijd. Gert de Vries die terug kan kijken op een zeer goede wedstrijd opende de score in het voordeel van Wit-Blauw/Green Organics dat brutaal een 2 – 0 voorsprong nam. De Hoeve ging niet voor het mooie korfbal en koos voor achter verdedigen wat het spel enorm vertraagde. Het aanvalsvak met Jelle Visscher, Gert de Vries, Elyne Visscher en Marissa Grasdijk ging hier goed mee om en wist goede aanvallen te creëren. Het andere vak van Jeroen ten Broeke, Sander Fixe, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe had aanvallend meer moeite.

Door het achter verdedigen van De Hoeve kon het vak niet haar eigen spel spelen. Het fysieke spel van De Hoeve maakte het er niet makkelijker op. Keer op keer werden overtredingen door de scheidsrechter over het hoofd gezien en niet bestraft met vrije ballen of strafworpen. Tot 7 – 7 kon Wit-Blauw/Green Organics goed meekomen, maar een doelpuntloze periode zorgde ervoor dat De Hoeve een gat kon slaan: 12 – 7. Toch wist Wit-Blauw/Green

Organics zich voor de rust nog terug te knokken in de wedstrijd. Wederom door doelpunten van Gert de Vries kwam Wit-Blauw/Green Organics terug tot 13 – 10. Na de rust probeerde Wit-Blauw/Green Organics aan te klampen. Elke score werd echter meteen beantwoord door een score van de thuisploeg. Het is noemenswaardig dat Wit-Blauw/Green Organics door bleef knokken. De ploeg bleef positief en ging nog vol voor de overwinning.

Op een gegeven moment ging het bij Wit-Blauw/Green Organics draaien en liep alles bij De Hoeve wat stroever en werd de korf minder makkelijk gevonden. Krista Fixe maakte twee snelle treffers waardoor 15 minuten voor het eind de stand op 19 – 17 stand. Meteen daarna verzilverde Elyne Visscher een vrije bal: 19 – 18. Met nog twaalf minuten te spelen kon de wedstrijd nog alle kanten op en Wit-Blauw/Green Organics zat in een positieve ‘flow’.

Helaas voor Wit-Blauw/Green Organics moest Krista Fixe op dat moment met een enkelblessure het veld verlaten. Astrid Scheer kwam voor haar in het veld. Wit-Blauw/Green Organics was even van slag en De Hoeve sloeg toe: 20 – 18. Maar in tegenstelling tot de rest van de wedstrijd had Wit-Blauw/Green Organics meteen een antwoord. Sander Fixe zorgde met een afstandsschot voor 20 – 19. Jeroen ten Broeke dacht zijn ploeg daarna op een gelijke stand te zetten door een zuivere doorloopbal te scoren. Om onverklaarbare redenen werd deze goal echter de scheidsrechter afgekeurd. De Hoeve maakte optimaal gebruik van het buitenkansje en scoorde gelijk de 21 – 19. Wit-Blauw/Green Organics wist niet meer dichterbij te komen en moest alsnog haar meerdere erkennen in de Friezen: 23 – 21. Toch kan Wit-Blauw/Green Organics trots zijn op het resultaat.

Geen enkele ploeg heeft het De Hoeve zo moeilijk gemaakt in de competitie. Bij Wit-Blauw/Green Organics was Gert de Vries ondanks de nederlaag de ‘man of the match’. Met zeven doelpunten zorgde hij ervoor Wit-Blauw/Green Organics in de wedstrijd bleef en ook verdedigend stond hij zijn mannetje.
Trainer Harm-Jan Smit was zeer tevreden over zijn ploeg: “We hebben zestig minuten lang goed gespeeld. We kunnen het als een groot compliment zien dat de koploper een hele wedstrijd tegen ons gaat achter verdedigen.

We kunnen met opgeheven hoofd naar huis en terug kijken op een goede eerste helft van het seizoen. We moeten proberen deze lijn door te zetten en constant te worden. In de thuiswedstrijden hebben we goed korfbal laten zien. We moeten dat nu ook in de uitwedstrijden gaat brengen.”

Scores: Gert de Vries 7x, Jelle Visscher 2x, Elyne Visscher 3x, Marissa Grasdijk 1x, Sander Fixe 2x en Krista Fixe 6x.