HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics laat punten liggen tegen BEP

Wit-Blauw/Green Organics laat punten liggen tegen BEP

-

Wit-Blauw/Green Organics vergeet te korfballen in de eerste helft

In de wedstrijd tegen BEP moest het voor de korfballers van Wit-Blauw/Green Organics gebeuren. In de strijd tegen degradatie snakten de Kampenaren naar een overwinning na een reeks nederlagen. In de aanval startten Gert de Vries, Jelle Visscher, Marissa Grasdijk en Derinda Duitman en in het andere vak begonnen Jeroen ten Broeke, Sander Fixe, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe. In het begin van de wedstrijd was het BEP dat aanvallend het initiatief nam en vrij snel uitliep naar een 3 – 0 voorsprong.

Wit-Blauw/Green Organics had het moeilijk in de aanval. De ploeg speelde in een te laag tempo en speelde teveel op de automatische piloot. BEP koos ervoor om achter te verdedigen om het tempo uit de aanvallen te halen. Wit-Blauw/Green Organics had moeite om hier een goede oplossing voor te vinden en bleef heel statisch naar de aanvallers zoeken. BEP verdedigde echter aanvallers de Vries en Bastiaannet straks waardoor de Kampenaren moeilijk tot scoren kwamen.

Na dertig minuten korfballen had Wit-Blauw/Green Organics verdedigend de zaken prima op orde door maar elf goals tegen te krijgen. De thuisploeg wist echter zelf maar drie keer de korf te vinden. Een schandelijke vertoning voor een ploeg in de overgangsklasse.

Na de rust was het voor Wit-Blauw/Green Organics alles of niets. De ploeg stond acht doelpunten achter en had niks meer te verliezen. In de rust werd een goede oplossing geboden tegen het achter verdedigen van BEP en hierdoor kon Wit-Blauw/Green Organics in de aanval beter in de wedstrijd komen. Verdedigend bleef Wit-Blauw/Green Organics ook goede druk geven en hierdoor kon de ploeg een stuk inlopen op de gasten. Wit-Blauw/Green Organics wist de stand terug te brengen tot 11 – 15. Het publiek ging erachter staan en de ploeg gaf alles om deze lijn door te trekken. Jordy Last kwam in deze fase van de wedstrijd nog in de ploeg voor Gert de Vries die moeite had om de korf te vinden.

BEP bleef echter op de goede momenten mee scoren waardoor Wit-Blauw/Green Organics het gat van vier doelpunten niet kleiner kon maken. Aan het eind van de wedstrijd stond er een 16 – 19 stand op het scorebord. Een pijnlijke nederlaag voor Wit-Blauw/Green Organics dat de punten hard nodig heeft. Een zeer matige eerste helft zorgde ervoor dat een overwinning praktisch niet meer haalbaar was. De ploeg kon niet mee scoren en daardoor was het gat dat BEP in de eerste helft had geslagen onoverbrugbaar. Na twee vrije zaterdagen staat de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer acht ZKC’19 in Zuidwolde op het programma. Een wedstrijd waarin Wit-Blauw/Green Organics punten moet pakken om zo concurrent KIOS weer voorbij te gaan.