zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics overtuigt in de eerste helft

Wit-Blauw/Green Organics overtuigt in de eerste helft

-

In een volle sporthal de Reeve moest Wit-Blauw/Green Organics aantreden tegen ZKC’19 uit Zuidwolde. Voor de competitiestart werd het duel beschouwd als een degradatieduel, maar na vijf speelronden lieten de statistieken iets anders zien. Wit-Blauw/Green Organics presteert prima in de Overgangsklasse en wist van de vijf wedstrijd er drie te winnen. Zkc’19 wist nog geen enkele wedstrijd te winnen en moest in deze wedstrijd van Wit-Blauw/Green Organics winnen om enigszins aan te haken bij de andere ploegen.

Wit-Blauw-Green-OrganicsDe ploeg uit Zuidwolde was met een bus vol supporters naar Kampen afgereisd ter ondersteuning in deze belangrijke wedstrijd. Wit-Blauw/Green Organics kon weer beschikken over Jelle Visscher die voldoende hersteld was van zijn enkelblessure om te starten. Na de 1 – 0 van Elyne Visscher tekende hij gelijk aan voor de 2 – 0. Wit-Blauw/Green Organics moest even op gang komen, maar al snel stond er een voorsprong van zeven doelpunten op het scorebord in het voordeel van Wit-Blauw/Green Organics: 9 – 2.

Verdedigend was de ploeg weer in geode doen en ZKC’19 wist bijna geen enkele aanval vaker dan een keer tot schot te komen. In het aanvalsvak van Sander Fixe, Jeroen ten Broeke, Krista Fixe en Ingrid Bastiaannet was het Bastiaannet die weer eens ouderwets op schot was. Vanuit alle hoeken en standen wist zij de korf te vinden en aan het eind van de wedstrijd zou zij goed zijn voor zeven treffers. ZKC’19 probeerde het tempo uit de aanvallen van Wit-Blauw/Green Organics te halen door achter te gaan verdedigen, maar kon niet voorkomen dat het verschil bij rust tien doelpunten
was: 16 – 6.

Na de rust kwam Wit-Blauw/Green Organics goed uit de startblokken en liep het uit naar een 20 – 8 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Opeens kon de ploeg niet meer hetzelfde spel opbrengen als in de eerste helft. In de verdediging zakte de concentratie weg en in de aanval werd er een te laag tempo gespeeld en werden niet altijd de goede kansen genomen. ZKC’19 ging echter vrijuit spelen en bij hen gingen de ballen ineens wel vallen. Het gevolg was dat ZKC’19 het verschil terug wist te brengen tot vier doelpunten: 24 – 20. Wit-Blauw/Green Organics had in deze periode moeite met scoren en ging ineens andere dingen doen.

Het was Hans Visscher die met zijn tweede treffer van de wedstrijd belangrijk was en het verschil weer op vijf zette. Visscher verving twintig minuten voor het eind zijn broer Jelle Visscher en kan terugkijken op een prima invalbeurt met twee belangrijke doelpunten. Ondanks dat ZKC’19 er weer in geloofde kon de ploeg zich niet geheel terugvechten in de wedstrijd. Wit-Blauw/Green Organics wist elke keer op de juiste momenten te scoren en de marge van vier doelpunten vast te houden. Na zestig minuten stond er een 26 – 23 stand op het scorebord en kan geconcludeerd worden dat Wit-Blauw/Green Organics het in de tweede helft onnodig spannend heeft gemaakt.

Trainer Harm-Jan Smit was na afloop zeer te spreken over de eerste helft van zijn ploeg: “Verdedigend waren we in de eerste helft erg sterk en ook aanvallend wisten we het verschil te maken, terwijl we nog beter kunnen. In de tweede helft werden we gemakzuchtig en lieten we ZKC’19 onnodig dichtbij komen. We hebben nu acht punten uit zes wedstrijden waar ik meer dan tevreden over ben. Volgende week nemen we het op tegen koploper De Hoeve. Wellicht kunnen we daar voor een stunt zorgen”.

Doelpunten: Elyne Visscher 3x, Jelle Visscher 3x, Marissa Grasdijk 2x, Gert de Vries 4x, Ingrid Bastiaannet 7x, Jeroen ten Broeke 2x, Sander Fixe 2x, Krista Fixe 1x en Hans Visscher 2x.