HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics pakt de koppositie

Wit-Blauw/Green Organics pakt de koppositie

-

Wit-Blauw-Green-Organics

Op een zonovergoten sportpark Hagenbroek stond afgelopen zaterdag de topper tussen Wit-Blauw/Green Organics en Dindoa op het programma. De ploegen gaan aan kop in de klasse 1B en zullen hoogstwaarschijnlijk gaan uitmaken wie er in deze klasse kampioen wordt. Na vier wedstrijden stonden de ploegen samen bovenaan met beiden zeven punten en de winnaar van deze wedstrijd kon een mentale tik uitdelen.

Wit-Blauw/Green Organics begon in haar vertrouwde opstelling aan de wedstrijd en het was Judith Wong die met een fraai afstandsschot de score opende. Dindoa tekende gelijk daarna aan voor de 1 – 1 en dat was meteen de laatste keer in de wedstrijd dat het gelijk zou staan. In het aanvalsvak van Jordy Last, Marissa Grasdijk en Sander en Krista Fixe was het Jordy Last die in de eerste helft liet zien dat hij rond de korf enorm zuiver is. Dindoa gaf verdedigend niet genoeg druk waardoor het voor het vak makkelijk was om Last vrij te spelen. Met vijf treffers in de eerste helft zorgde hij er mede voor dat Wit-Blauw/Green Organics uitliep naar een 10 – 5 voorsprong. In het andere vak speelde Gert de Vries een sterke wedstrijd. Normaal staat de Vries bekend om zijn aanvallende kwaliteiten, maar in deze wedstrijd liet hij zien rond de korf ook zijn mannetje te staan. Ingrid Bastiaannet werd door de heren goed in stelling gebracht en tekende in de eerste helft aan voor drie doelpunten.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Dindoa beter in de wedstrijd en wisten de gasten de marge te verkleinen naar twee doelpunten. Vlak voor rust schrok het publiek van Wit-Blauw/Green Organics op toen Jelle Visscher hard in botsing kwam met de korf. Visscher probeerde de wedstrijd nog uit te spelen, maar moest zich toch laten vervangen door Gert-Jan Last die zeer verdienstelijk inviel. Gert de Vries zorgde ervoor dat Wit-Blauw/Green Organics met een 14 – 12 voorsprong de rust inging.

Na rust was het Marissa Grasdijk die met een korte kans aantekende voor de 15 – 12. Mede door twee doelpunten van Gert-Jan Last liep Wit-Blauw/Green Organics weer uit naar een voorsprong van 19 – 15. Toch bleef Dindoa knokken en gaf de ploeg zich niet gewonnen. Door drie keer op rij te scoren kwam de ploeg terug tot 19 – 18. Wederom was het Gert de Vries die iedereen op de banken kreeg door de verlossende 20 – 18 te scoren. Door goals van Jordy Last, Gert de Vries en Gert-Jan Last liep Wit-Blauw/Green Organics in de slotfase van de wedstrijd uit naar een 23 – 19 voorsprong. Met nog drie minuten op de klok wist iedereen op sportpark Hagenbroek dat de punten in Kampen zouden blijven. Dindoa wist nog twee keer tot scoren te komen en zette de eindstand op 23 – 21.

Voor Wit-Blauw/Green Organics is dit een zeer belangrijke overwinning. De afgelopen weken laat de ploeg goed spel zien en de ploeg beloonde zichzelf door de twee punten te pakken tegen de concurrent. Volgende week moet Wit-Blauw/Green Organics afreizen naar Zevenhuizen om het daar op te nemen tegen Sparta.