vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportWit Blauw/Green Organics verliest van Phoenix

Wit Blauw/Green Organics verliest van Phoenix

-

Wit-Blauw-Green-OrganicsAfgelopen zaterdag 13 december moest Wit-Blauw/Green Organics afreizen naar Phoenix in Zoetermeer voor de zesde competitie wedstrijd in de Overgangsklasse A.
De ploeg van trainer Harm-Jan Smit, die uit de laatste 5 wedstrijden slechts eenmaal winst kon noteren, werd qua samenstelling in de vakken gewisseld, in de hoop deze negatieve spiraal te doorbreken.

Het was Phoenix die de score van deze wedstrijd opende in de 1e minuut door een onoplettende verdedigingsfout in het vak van Krista Fixe, Gert de Vries, Sander Fixe en Ingrid Bastiaannet.
Jelle Visscher opende de score voor Wit Blauw in de 2e minuut, direct gevolgd door het andere vak in de persoon van Gert de Vries. In het aanvalsvak met Jelle Visscher, Jordy Last, Marissa Grasdijk en Judith Wong liet Wit-Blauw weten erg veel vertrouwen in de nieuwe samenstelling van de vakken te hebben en het speelplezier te hebben hervonden. Phoenix moest het in de aanval vooral hebben van de afstandsschoten van de heren waarbij Wit-Blauw verdedigend niet genoeg druk gaf en dus fysiek tekort kwam. Na de 11e minuut probeerde Phoenix een gat te slaan doordat de verdediging van Wit-Blauw het te gemakkelijk af liet weten en na de 15e minuut stond de stand op 10-7 voor Phoenix waarbij het de heren waren die voor deze score zorgden.
Het aanvalsvak van Wit Blauw ging er wederom volop tegenaan en het was Jelle Visscher die voor de 10-8 zorgde direct gevolgd door Gert de Vries die in de 17e minuut voor de aansluiter 10-9 zorgde. Jordy Last zorgde door twee treffers achter elkaar voor de gelijke stand van 11-11 in de 20e minuut. Ook in dit vak was het vertrouwen groot op een goede afloop en wist men met vlagen het spelplezier opnieuw te doen uitstralen en zeer zeker aanvallend de juiste stappen te maken. Wit Blauw kwam op een voorsprong van 2 marges in de 24e minuut maar door te weinig druk te geven met verdedigen werd dit in de 27e minuut door Phoenix weer gelijk getrokken. Met een ruststand van maar liefst 18-18 kon de kleedkamer opgezocht worden waarbij de spelers door de Kamper coach Harm-Jan Smit nogmaals met nadruk gewezen werden op het onvoldoende verdedigen en druk geven bij de heren van Phoenix.

Jordy Last tekende direct na de rust aan voor twee scores en zette de stand op 18-20. Door opnieuw een slordige verdedigingsfout en een strafworp tegen wist Phoenix weer op gelijke stand te komen in de 39e minuut en waarbij Wit Blauw daarna opnieuw verdedigend een te zwakke periode liet zien voornamelijk bij de heren werd de voorsprong opnieuw te gemakkelijk weggegeven. In de 43 minuut stond Wit Blauw weer tegen een achterstand van 25-22 aan te kijken.
Krista Fixe scoorde daarna met een afstandsschot de 25-23 maar deze viel in het eindsignaal van de schotklok en liet de arbitrage zich dermate beinvloeden door het publiek en de jurytafel waardoor deze score niet werd bijgetekend. Mentaal gezien was dit de druppel en achteraf het keerpunt voor Wit-Blauw. De heren van Phoenix bleven zuiver in hun schoten en wisten na 55 minuten de stand op 30-25 te zetten. Jelle Visscher zorgde voor twee treffers achter elkaar en noteerde de stand van 31-27 in de 57e minuut. Wit Blauw kon zich niet herpakken en liet zich in de laatste minuten van deze wedstrijd opnieuw verdedigend kennen en kon de stand 33-27 worden bijgetekend op het wedstrijdformulier.
Trainer Harm Jan Smit was zeer te spreken over het aanvallende spel van zijn spelers; immers 27 doelpunten spreekt voor zich. Verdedigend lieten we over ons heen lopen en komt de ploeg fysieke kracht en mentaliteit tekort. Aandachtspunten waar de komende tijd de nadruk op gelegd gaat worden bij de trainingen en individueel bij de spelers.

Volgende week 20 december speelt Wit-Blauw/green Organics een thuiswedstrijd tegen koploper KV Wageningen om 20.30 uur in sporthal De Reeve.