HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics verspeelt winst door individuele fouten tegen Phoenix

Wit-Blauw/Green Organics verspeelt winst door individuele fouten tegen Phoenix

-

Afgelopen zaterdag 14 februari stond de thuiswedstrijd tegen het als 4e geklasseerde KV Phoenix op het programma in een bomvolle sporthal De Reeve. Het vlaggenschip zag zich wederom gesteund door vele Wit-Blauwe supporters als de zgn. 9e man.

Wit-Blauw /Green Organics die de week ervoor een sublieme wedstrijd speelde in Zaandam zag zich zaterdag genoodzaakt, wegens een heuse griepgolf onder de spelers, in een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd te beginnen.

Vooraf kreeg de ploeg van de Kamper trainer/coach Harm-Jan Smit de duidelijke opdracht mee er verdedigend opnieuw voluit voor te gaan, elkaars kwaliteiten in het vak volop te benutten en vanaf het begin van de wedstrijd te doen uitstralen dat de twee punten opnieuw in Kampen hoorden te blijven en daarmee handhaving in de Overgangsklasse A vandaag al min of meer in de boeken te kunnen bijschrijven.

In de aanval begonnen; Krista Fixe, Ingrid Bastiaannnet, Gert-Jan Last en Gert de Vries. Verdediging; Jelle Visscher, Jordy Last, Judith Wong en Christa van Halm.

Wit-Blauw/Green Organics voldeed vanaf de eerste minuut van de wedstrijd aan de gegeven opdracht en via treffers van Ingrid Bastiaannnet en Gert de Vries stond het binnen drie minuten 2-0 voor. Phoenix herpakte zich echter zeer snel en zorgde aansluitend voor hun eerste treffer.  Jelle Visscher zorgde voor verzilvering van een strafworp meegegeven aan Christa van Halm in de vijfde minuut van de wedstrijd en in de tiende minuut verzilverde hij een strafworp meegegeven aan Jordy Last.  Gert-Jan Last scoorde de derde treffer voor de Kamper ploeg. Via twee zwakke verdedigingsfouten zag Phoenix kans om tussendoor zelf ook nog te scoren zodat de stand na elf minuten op 4-4 stond.

Wit-Blauw begon als een hecht collectief zowel aanvallend als verdedigend in de vakken van elkaars kwaliteiten te profiteren en via treffers van Ingrid Bastiaannet, Krista Fixe en Jordy Last stond het na twintig minuten spelen 9-8 voor. Het goede aanvallende spel kon worden doorgezet in de minuten daarna en via treffers van Krista Fixe, Jordy Last, Gert Jan Last en Gert de Vries stond

het na zevenentwintig minuten spelen maar liefst op 15-9 voor. Verdedigend liet Wit-Blauw in voorafgaande minuten ook weer eens duidelijk zien wat ze eigenlijk in huis hebben.

Echter het tij keerde zich en door een enorm zwakke, mentale speel- en verdedigingsperiode, totaal onnodige individuele fouten en onderlinge frustraties van ruim drie minuten kon Phoenix inlopen tot maar liefst 16-14 alvorens de kleedkamers voor de rust kon worden opgezocht.

Achteraf kan zeer zeker geconcludeerd worden dat Wit-Blauw de overwinning in deze laatste minuten voor rust onnodig verspeelt heeft.

Na een duidelijke opdracht gegeven in de kleedkamers door coach Harm-Jan Smit begon Wit-Blauw opnieuw zwak aan de tweede helft, direct in de 31e minuut een strafworp tegen Jelle Visscher zorgde Phoenix voor de aansluitende treffer 16-15. Door het mentale gezien “de knop niet kunnen omzetten” werden er opnieuw onnodig, erg slordige verdedigingsfouten gemaakt waarbij Phoenix op voorsprong kwam in de zevenendertigste minuut van de wedstrijd stand 16-17. Coach Smit wisselde Gert Jan Last, die alles had gegeven in de eerste helft, in de 40 minuut in voor een oude bekende; Jeroen ten Broeke die in zijn tweede minuut direct voor een treffer zorgde en de gelijke stand van 17-17. Door opnieuw een strafworp tegen  kwam Phoenix weer op voorsprong. Ingrid Bastiaannet, die haar laatste thuiswedstrijd in de zaal uitstekend afsloot, was gebrand op winst en zorgde via een doorloopbal weer voor een gelijke stand. In de drieenvijftigste minuut kon zij opnieuw door een treffer een gelijke stand van 23-23 op het scorebord laten zetten.  Hopelijk kan zij deze vorm voortzetten in het naderende veldseizoen en haar korfbal carriere zodoende positief  afsluiten. De goed maar leeg gespeelde Gert de Vries en Christa van Halm werden vervangen door Vladimir Slot en Nieset Groen in de 55e minuut maar dit mocht niet baten want eerstgenoemde kreeg direct een strafworp tegen waarop de stand 23-24 in de zevenenvijfstige minuut een feit werd. Judith Wong, die zich gedurende de hele wedstrijd goed vrijgespeeld had maar eigenlijk te weinig aangespeeld werd, noteerde in de voorlaatste minuut voor de gelijkmaker 24-24.  Wit-Blauw kon echter niet doorpakken en door een treffer tegen Jelle Visscher kon Phoenix de stand op 24-25 laten bijschrijven op het wedstrijdformulier en de twee punten mee naar huis nemen.

Coach Harm Jan Smit was na afloop een teleurgesteld maar ook zeer objectief man; de ploeg heeft zoveel meer in zich maar kon het mentaal niet opbrengen om in dienst van elkaar te blijven spelen en elkaar te ondersteunen, de volle zestig minuten verdedigend gefocust te blijven en zich onnodig te laten meeslepen in onnodige eigen individuele fouten. De winst is weggegeven in de laatste minuten voor rust en we zijn nu totaal afhankelijk van hoe andere ploegen presteren in onze strijd tegen eventuele degradatie.

Scores/tegenscores; Krista Fixe 2/2, Ingrid Bastiaannet 6/1, Gert de Vries 3/6, Gert Jan Last 1/3, Jelle Visscher 3 SW/6, Jordy Last 5/2, Judith Wong 2/2, Christa van Halm 1/1, Jeroen ten Broeke 1/1, Vladimir Slot 0/1

Wit-Blauw/Green Organics staat na deze uitslag op een zevende plek in de Overgangsklasse A en behoudt nog even zicht op een eventuele beslissingswedstrijd. Pas op 7 maart zal de laatste competitiewedstrijd uit tegen de koploper Wageningen op het programma staan. Het blijven dus nog even waanzinnige spannende weken voor Wit-Blauw/Green Organics.