zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics ziet concurrentie inlopen

Wit-Blauw/Green Organics ziet concurrentie inlopen

-

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke confrontatie tussen Wit-Blauw/Green Organics en KIOS op het programma. Beide ploegen doen er alles aan om aan het eind van de competitie niet op de zevende plek te eindigen. Voor de wedstrijd was het Wit-Blauw/Green Organics dat de betere papieren had. De ploeg stond drie punten voor op de ploeg uit Ruinerwold en wist in de vorige ontmoeting ook in de laatste minuten de overwinning te stelen. Vanavond zou een overwinning voor Wit-Blauw/Green Organics betekenen dat de ploeg zich steviger in de middenmoot zou vestigen. Bij een overwinning van KIOS zou er nog een spannende eindfase van de competitie volgen.

Wit-Blauw/Green Organics moest het in deze wedstrijd doen zonder Elyne Visscher en Jelle Visscher. Trainer Harm-Jan Smit koos in de aanval voor Jeroen ten Broeke, Jordy Last, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe. In het andere vak begonnen Gert de Vries, Sander Fixe, Marissa Grasdijk en Derinda Duitman. Beide ploegen moesten de eerste minuten van de wedstrijd even aftasten. Pas na vijf minuten viel het eerste doelpunt. Toch was het KIOS dat in deze fase meer uitstraalde vol voor de winst te gaan.

De gasten waren fel in de duels en scherp in de afronding. Bij Wit-Blauw/Green Organics miste vooral de felheid en de scherpte in de duels. Verdedigend was de ploeg niet scherp waardoor KIOS aanvallend veel mogelijkheden kreeg. De schutters van KIOS maakten hier dankbaar gebruik van en zorgden ervoor dat de ploeg uit kon lopen naar een 2 – 6 voorsprong. Voor de gehele sporthal was het op dat moment duidelijk dat het voor Wit-Blauw/Green Organics een moeizame avond zou gaan worden. Halverwege de eerste helft kreeg Wit-Blauw/Green Organics iets meer grip op de wedstrijd. In aanvallend opzicht werden er betere kansen genomen, maar in de verdedigend werd af en toe geblunderd waardoor KIOS de marge van vier doelpunten kon behouden. Vlak voor rust leek het vuur terug te zijn bij de spelers van Wit-Blauw/Green Organics, maar het was KIOS dat toesloeg voor rust en de ruststand op 9 – 16 zette.

Na de rust had Wit-Blauw/Green Organics verdedigend de zaken beter op orde, maar kon er in aanvallend opzicht geen vuist worden gemaakt. De ploeg kwam na rust niet snel genoeg tot scoren om het gat dat KIOS geslagen had te dichten en elke goal die Wit-Blauw/Green Organics scoorde werd beantwoord door de ontketende Jurgen Lucas van KIOS. Wit-Blauw/Green Organics was niet meer bij machte om dichterbij te komen en bleef moeizaam spelen waardoor KIOS de twee punten mee kon nemen naar Ruinerwold: 20 – 26. De competitie wordt nog spannend in de laatste wedstrijden. Wit-Blauw/Green Organics staat nog één punt voor op KIOS. Beide ploegen zullen er alles aandoen om na 14 speelronden niet op de zevende plek te eindigen.

Trainer Harm-Jan Smit sprak na afloop van de wedstrijd over een complete ‘off-day’: De eerste helft speelden we verdedigend dramatisch. Gemaakte afspraken werden niet nagekomen en alles wat fout kon gaan ging fout. Natuurlijk misten we ook een stuk ervaring in het ene vak, maar KIOS heeft ons gedurende de hele wedstrijd afgetroefd op strijd. Nu staan er vier finales op het programma waarin we er moeten staan.

Scores: Ingrid Bastiaannet 3x, Krista Fixe 4x, Jeroen ten Broeke 3x, Jordy Last 4x, Sander Fixe 1x, Gert de Vries, 3x en Derinda Duitman 2x.