Wie wordt er kampioen in de eerste klasse D?

Afgelopen zaterdag gebeurde wat eigenlijk niemand meer had verwacht. Nunspeet verloor met 4-0 bij FC Zutphen en zelf werd er een terechte 1-3 overwinning geboekt bij Vroomshoopse Boys. Hierdoor staat G0-Ahead Kampen, met nog 1 wedstrijd te gaan, weer gedeeld 1e en is het kampioenschap ineens dichtbij.

Vroomshoop-GA (129)

Go-ahead hoofdtrainer Edwin van Nijen zei na afloop: ‘’In de 1e helft hadden we een licht overwicht, maar Vroomshoopse Boys was dreigend in de omschakeling. Wij waren heel gevaarlijk via de zijkanten, maar telkens was de voorzet of de bezetting voor de goal niet goed. Vlak voor rust moeten wij een zuivere strafschop krijgen, maar de arbiter gaf hem niet en in de tegenaanval scoren zij de 1-0. Dit was zo vlak voor rust wel een tik, omdat we het betere van het spel hadden. In de 2e helft hebben we het geweldig opgepakt en de uitvoering was prima. De linies waren korter op elkaar, we creëerden een hele hoop kansen en achterin gaven we nauwelijks meer iets weg. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning en we doen weer volop mee om de titel en dat is heel mooi.’’
“Het was een seizoen van ups en downs”, aldus Go-Ahead spits Jurrian Zandbergen, “maar als je aan het eind van de rit bovenaan staat dan heeft niemand het daar meer over.” Luister HIER naar het hele commentaar van de Go-Ahead spits.

We zijn aanbeland bij speelronde 26. De laatste tegenstander van Go-Ahead dit seizoen is Enter Vooruit. De ploeg van hoofdtrainer Bjorn Hodes is terug te vinden op de 13e plaats met 18 punten uit 25 wedstrijden. Degradatie is inmiddels een feit en de ploeg speelt dus nergens meer om. Wel heeft men dit seizoen laten zien dat de ploeg wel degelijk kwaliteiten bezit. Het probleem ligt voornamelijk in de verdediging, want men kreeg al 64 doelpunten tegen. Aan het scorend vermogen heeft het niet gelegen, want Wout Velten en Frank Smit wisten al 12 en 11x het net te vinden en dat is een knappe prestatie bij een degradatiekandidaat in de sterke 1e klasse D.

KHC gaat zaterdag op bezoek bij de grootste concurrent van Go-Ahead, de mede koploper Nunspeet. De blauw-witten kunnen hun stadsgenoten dus een flink handje helpen door in Nunspeet een of meer punten mee te nemen. KHC trainer Herman Oosterhaar heeft alvast beloofd dat KHC de huid duur zal verkopen in Nunspeet. “KHC speelt altijd en overal voor de winst”, was zijn reactie vorige week, nadat KHC tegen Sparta Enschede het 1e klasseschap veilig stelde. Nunspeet speler Marco Drost gaf aan dat Nunspeet zich vorige week te vroeg rijk gerekend had, luister HIER naar het hele commentaar van Marco Drost.

 

In de wachtkamer zitten ook nog de ploegen van SDV Barneveld en Berkum. Beide ploegen staan een punt achter de teams van Go-Ahead en Nunspeet, en kunnen bij puntverlies van deze beide teams ook nog aanspraak op het kampioenschap maken. In theorie is het zelfs mogelijk dat er zaterdag aan het einde van de middag vier clubs gelijk geëindigd zijn in deze eerste klasse D, en dat zou toch wel een unicum zijn. Het worden in elk geval bloedstollend belangrijke wedstrijden, waarbij de toeschouwers de tussenstanden van de andere wedstrijden ook zeker in de gaten zullen houden.

Het programma in de 1e klasse D:

* Nunspeet – KHC
* WHC – Berkum
* Sparta Enschede – SDV Barneveld
* Be Quick’28 – FC Zutphen
* WVF – Vroomshoopse Boys
* DETO Twenterand – DTS Ede