Yanieck Frijstein Nederlands kampioen zwemmen

In Dordrecht werden afgelopen zondag de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen lange baan (50 meter bad) gehouden. Een Kampioenschap waar alleen de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar mogen starten.

Yanieck Frijstein
Voor zwemvereniging Deltasteur kwamen er drie zwemmers in actie, Yanieck Frijstein, Senna Geerdink en Thijs ten Koppel. Dit is op zich al een behoorlijke prestatie omdat er voor deelname scherpe richttijden behaald moeten worden.
Yanieck mocht starten op 4 afstanden, met hierbij de focus op de afstanden 200 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag. En met succes! In een tijd van 2:54.81 liet hij de concurrentie achter zich en mocht hij zich laten kronen tot Nederlands Kampioen op de 200 meter wisselslag. De 100 schoolslag zwom hij in 1:34.24, en met deze tijd mocht hij wederom het podium beklimmen om de bronzen medaille om zijn nek laten hangen.
Voor Senna en Thijs waren er helaas geen podiumplaatsen, maar wel mooie noteringen in het eindklassement waar ze uiteraard heel trots op mogen zijn. Senna concentreerde zich op alle afstanden vrije slag en kwam tot een 10de, 12de en 15de plaats. Thijs kwam uit op de 100 meter rugslag en met zijn tijd van 1:25.02 noteerde hij een 12de plaats.