Yanieck Frijstein wint tweemaal zilver op minioren NK.

Deltasteur zwemmer Yanieck Frijstein heeft afgelopen weekend twee keer de zilveren prijs behaald op het NK zwemmen voor minioren in het zwembad ¨De Zijl¨ in Leiden.

De Deltasteur afvaardiging op het NK, met hun trainers.
De Deltasteur afvaardiging op het NK, met hun trainers.

 
Yanieck had zich dit weekend voor zes afstanden weten te plaatsen. Met scherpe inschrijftijden vertrok hij richting Leiden en heel knap wist hij op al zijn 100 meter nummers (vrij, rug, wissel en school) één tot drie seconden van zijn persoonlijke record af te halen. De 100 meter wisselslag zwom hij in een tijd van 1.21.73 en op de 100 meter schoolslag tikte hij in een tijd van 1.30.71 aan. Met beide slagen wist hij zich door te dringen tot het podium. deltasteur logo
Clubgenote Senna Geerdink zwom tijdens het kampioenschap naar drie persoonlijke records. Uitschieter hierbij was haar race op de 200 meter vrije slag. Senna zwom een zeer constante race en zette een knappe eindtijd neer van 2.40.52, maar liefst 7 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Senna wist zich op de 50 en 200 meter vrije slag naar een zesde plaats te zwemmen.
Thijs ten Koppel en Christian van der Werf zwommen ook heel verdienstelijk. Thijs haalde op zijn 100 meter wisselslag vier seconden van zijn tijd af. Beide heren vielen helaas wel buiten de prijzen, maar mogen zich wel bij de top van Nederland scharen.