Zalk behaalt zege in slotfase.

C.S.V.—S.V.ZALK 1-2

Voor de S.V. Zalk stond er zaterdag j.l. de moelijke uitwedstrijd tegen het Zwolse C.S.V. ’28 op het programma.

Zalk begon goed aan deze wedstrijd en zette druk op C.S.V , in de openingsfase was er direct een schot op de lat van Michel Hamer.
Individueel had C.S.V. een paar goede voetballers, en met gevaarlijk counters kwamen ze steeds goed onder de druk van Zalk uit, dat resulteerde in de 10e minuut met een prachtig afstandschot over keeper Berry Wagterveld heen bracht Gework Petrosjan C.S.V. op een 1 -0 voorsprong.
Vasthouden van Simon van Halm leverde de Zwollenaren ook al snel de eerste gele kaart op de daarop toegekende vrijde trap werd door van Halm zelf genomen maar prima gered door de C.S.V. doelman Alex vazalkn Grafhorst.
Zalk begon slordig te voetballen en leed veel balverlies op het middenveld en in de voorhoede en C.S.V. kreeg in de counter een paar erg goede kansen Zalk kwam goed weg bi een schot op de lat, en had in deze fase van de wedstrijd geluk dat de achterstand niet hoger opliep.
Jorik Schuur was eenmaal gevaarlijk voor Zalk, en even later was er weer een beste kans voor C.S.V, maar in de 33e min was het toch Zalk wat wist te scoren: Mark Land nam een vrije trap en Aart Schreuder veranderde de bal van richting zo stond het dus 1-1.
Het bleef een rommelige wedstrijd met aan Zalk zijde veel onnodig bal verlies mede door het druk zetten van de tegenstander, ook de 2e helft ging dit zo door er kwamen wel wat kansjes maar men grossierde in foute passes.
Doelman Berry Wachterveld liep nog een blessure op na doorlopen van een C.S.V. aanvaller. In de laatste 20 minuten kwam er wat meer strijd. Mark Land schoof door naar het middenveld en Jandirk v Pijkeren kwam in de verdediging waar hij prima uit de verf kwam.
Nadat C.S.V. al enkele gele kaarten had ontvangen was er ook eentje voor Gerrit Hamer, namens Zalk. Deze was discutabel, na een in Zalker ogen correcte sliding.
Zonder tot goed spel te komen bleef Zalk er wel voor vechten. Een goede voorzet van Jeremy v Dijk op de eerder ingevallen Remond Abma, die als een echte spits genadeloos toesloeg bracht Zalk in de 86e minuut op voorsprong.
De laatste minuten bleef het billen knijpen voor Zalk want scheidsrechter Dhr.J.K.S. Siertsema liet maar liefst 8 minuten naspelen maar de gelukkigste heeft in mijn ogen vandaag gewonnen.

Doelpunten:
C.S.V.: Gework Pertrosjan
S.V.Zalk: Aart Schreuder
Remond Abma
Gele Kaarten:
C.S.V.: 4 x GEEL.
S.V.Zalk: Gerrit de Weerd
Gerben Hamer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*