vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportZalk delft onderspit tegen Swift '64

Zalk delft onderspit tegen Swift ’64

-

De laatste wedstrijd van het seizoen stond er voor de s.v Zalk niets meer op het spel.  Voor de bezoekers van Swift ’64 uit Swifterbant stond er echter nog veel op het spel. De Swifterbanters stonden in punten gelijk bovenaan met Batavia uit Lelystad. De tegenstanders waren er dus op gebrand om de volle winst uit Zalk mee te nemen.

Zalk nam de punten mee met de pont.

Verwacht mocht dus worden dat Swift het duel meteen zou oppakken en dat gebeurde ook. In de 6e minuut was er al een schot op het Zalker doel. Zalk kon weinig meer dan proberen tegen te houden. Na een klein kwartiertje was er de eerste mogelijkheid van Zalker zijde, een kansje voor Mark Land, het enige wapenfeit van Zalk.

Vervolgens was het alleen Swift wat voetballend de klok sloeg, in de 23e min was er een beste kans en in de 26e minuut kwam er een rolletje die keeper Berry v Wagterveld nog net kon aanraken en via zijn hand belandde de bal op de paal. In de 29e min was er weer een afstandsschot deze belandde weer op de paal. Zalk had tot dan toe alle geluk van de wereld, bleef met kunst en vliegwerk overeind.

Maar in de 36e minuut was het wel raak nadat een verdediger van Swift het hele veld kon over kon steken met de bal aan de voet, kwam de bal bij Bas van Spronsen, deze maakte fraai de 0-1. De verdediging van Zalk zag het gebeuren maar keek er naar. Vlak voor de rust kreeg Swift nog een dot van een kans en even later belandde zelfs een bal via de binnenkant van de paal het veld weer in. Zalk mocht blij wezen dat het nog maar 0-1 stond.

In de tweede helft ging de koploper gewoon door met aanvallen Zalk liep achter de feiten aan, er kwam een voorzet van Tim Verhoeven en Rowalt Bont scoorde de 0-2 voor Swift. En Swift ging gewoon door er kwamen de nodige kansen en Zalk mocht blij zijn dat het niet met meer doelpunten achter stond.
Zo was er in de 64 minuut een goed lopende aanval van Swift maar dat schot belande ook weer op de paal.

In de 86e min zag scheidsrechter Dhr. J.H.Luiken bij een corner hands en ondanks de veel protesterende spelers van Zalk ging de bal op de stip, de goedkoop gegeven penalty werd feilloos ingeschoten door Mark Veldman. Daarmee zorgde hij voor de 0-3 eindstand

De volkomen verdiende overwinning was een feit, en Zalk mocht de handen dicht knijpen dat het maar 0-3 is gebleven. Op donderdag treden de Swifterbanters aan tegen Batavia, om te spelen voor het kampioenschap in de 4e klasse.