Zalk doet goede zaken tegen HTC

ZalkS.V. Zalk – H.T.C. 5-2

Op zaterdag 14 maart kreeg S.V. Zalk de nummer laatst H.T.C. uit Zwolle op bezoek. Een ploeg die meer ambitie heeft dan natuurlijk deze laatste plaats. Zij willen er dan ook alles aan doen om van de laatste plaats af te komen. Zalk zou hiervoor gewaarschuwd moeten zijn. Naast de toch wel redelijk tot goede resultaten van de afgelopen weken, zijn ze natuurlijk super gemotiveerd voor een betere plaats op de ranglijst.

De wedstrijd stond onder leiding van Dhr. Oehm uit Zwartsluis, die een prima tot goede wedstrijd floot. Hij voelde de sfeer in de wedstrijd goed aan en kon het dan ook zonder gele of rode kaarten afdoen, waarvoor de complimenten van beide teams.

Zalk begon goed aan de wedstrijd, binnen 3 minuten had Zalk al drie grote kansen. Bij de eerste kans werd Michel Hamer op links vrijgespeeld en kon zo naar binnen richting de keeper. Hij faalde helaas in de afronding. Direct daarna kreeg Simon van Halm op rechts de bal aangespeeld. In plaats van direct uit te halen, koos hij ervoor de bal mee te nemen en om de keeper heen te gaan. De keeper van HTC, Gerald Meijberg, kon de bal echter onderscheppen. Toch zou Simon bij de volgende actie wel scoren. In de 3e minuut werd hij door Jesper Esselink op rechts weggestuurd en kon hij vrij voor de keeper komen. Dit keer benutte hij de mogelijkheid wel en liet zo de 1-0 aantekenen.

Het veld lag daarna behoorlijk open en er zouden nog erg veel mogelijkheden komen om te scoren, en het spel golfde aardig op en neer. Ook HTC kreeg in de beginfase wat mogelijkheden, echter Jim van Wijk stond goed te keepen en ook de verdediging deed zijn werk. In de 14e minuut stuurde Tonko Kruize de rechtsbuiten Aart Schreuder diep. Deze kon met een goede sliding de bal onder controle krijgen en speelde Georgie Huisman in. Die vervolgens met een hakbal Simon van Halm bereikte, die met een goede loopactie om de verdediging van HTC was gelopen. Zijn schot ging jammer genoeg net naast. Deze aanval had wel een beter lot verdiend.

Snel daarna schakelde HTC weer over naar de aanval en speelden hun spits vrij, die alleen op Jim af ging. Jim bleef goed naar de bal kijken en was de situatie meester waardoor hij een tegendoelpunt kon voorkomen. In de 26e minuut zette Georgie Huisman goed druk op zijn tegenstander. Hij kon de bal overnemen en alleen op de keeper afgaan. Met een mooie boogbal naar de linkerhoek passeerde hij de keeper en zo maakte hij de 2 – 0. Op dat moment had iedereen het idee dat Zalk wel door zou drukken en de wedstrijd op slot zou zetten. Het liep echter anders. HTC liet zich niet wegspelen en gooide de schroom van zich af.

Zalk dacht er op dat moment wel iets te gemakkelijk over en in de 28e minuut scoorde Stefan Meijerink de 2 – 1. Daarna ontstonden er voor beide teams een paar aardige kansen, waarvan de besten eigenlijk voor Zalk waren. Toch was het HTC dat het volgende doelpunt maakte. In de 42e minuut maakte Maarten Mekelenkamp de 2 – 2. Op dat moment was het dus weer gelijk en zou het alle kanten op kunnen. HTC was nog even aan het genieten van de gelijkmaker, waardoor Zalk kon profiteren van hun onoplettendheid. Michel Hamer kon de 3 – 2 aan laten tekenen door alert te reageren in het strafschopgebied bij HTC.

Vlak voor rust kreeg Zalk ook nog een strafschop mee. Simon werd gehaakt in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Aart Schreuder kreeg de uitgelezen kans om de 4 – 2 te maken. Hij miste echter deze mogelijkheid door de bal op de paal te schieten. Michel Hamer was er in de rebound nog wel snel bij, maar kon de bal niet goed richting het doel krijgen. In plaats van met een ruimere marge de rust in te gaan, bleef het dus bij 3 – 2. Het had echter ook rustig 6 – 4 kunnen zijn.

Direct na rust pakte Zalk de draad goed op en werd Michel Hamer op links weggestuurd door Georgie Huisman, HTC was nog niet helemaal bij de les en hij kon zo door naar de keeper. Zijn inzet ging echter naast. Ook Aart Schreuder kreeg nog een goede mogelijkheid met een afstandschot. Deze belandde helaas naast het doel. HTC schrok hierna wel wakker en zocht massaal de aanval op. In de volgende fase kregen zij een aantal goede tot zeer goede mogelijkheden. Jim van Wijk kon twee keer goed ingrijpen bij een 1 tegen 1 situatie en twee kansen werden van dichtbij over het doel geschoten. In die fase kwam Zalk goed weg, maar dat kan je natuurlijk ook afdwingen. HTC was een grote periode zeker de bovenliggende partij en had op dat moment wel de gelijkmaker verdiend. Toch was het Zalk dat aan het langste eind trok. In de 81e minuut was het Ben Hofstra die op links goed doorging en Gerben Hamer aanspeelde. Hij draaide goed open op Sander. Gerben was inmiddels diep gegaan en kreeg vervolgens de bal terug van Sander. Zijn voorzet bereikte Simon van Halm en die liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en maakte de 4 – 2. HTC probeerde het daarna nog wel, maar kreeg niet echt een uitgespeelde kans meer. Ben Hofstra kreeg in de 87e minuut nog de kans om de 5 – 2 te maken, maar de keeper kon nog net redding brengen.

In blessure tijd maakte Simon van Halm zijn 3e doelpunt van de middag na aangeven van opnieuw Gerben Hamer. Zalk won zo met 5 – 2 van HTC. Uitslag had zeker hoger kunnen zijn. Beide ploegen hebben er wel een groot aantal gemist. Het was hierdoor een mooie en open wedstrijd met een goede scheidsrechter.

Opstelling Zalk:
Jim van Wijk, Tonko Kruize, Jan Dirk van Pijkeren, Ben Hofstra, Stephan van Ommen, Jesper Esselink, Simon van Halm, Gerben Hamer, Aart Schreuder, Georgie Huisman en Michel Hamer.

Wissel spelers:
Carsten Esselink, Gernald Kanis (31e minuut voor Stephan van Ommen), Sander Vinke (66e minuut voor Michel Hamer) en Tim Telgen (66e minuut voor Jan Dirk van Pijkeren)

Koen Buikema en Robin Haverkamp waren er niet bij in verband met blessures.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*