vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportZalk en Wijthmen in evenwicht.

Zalk en Wijthmen in evenwicht.

-

De eerste wedstrijd na de winterstop was voor de S.V. Zalk een thuiswedstrijd tegen Wijthmen. Vanwege blessures en schorsingen moest het elftal op diverse plaatsen aangepast worden.

sv zalk teamfoto

In het eerste kwartier kwam Zalk tot twee kansen, de doelpoging van Jeremy van Dijk werd gepakt door de keeper en een schot dat naast ging van Georgie Huisman.
Zalk speelde erg slordig en de passing was bij vlagen ronduit slecht, het eerste schot van Wijthmen op doel kwam na twintig minuten, de Zalker doelman had hier geen moeite mee.
Even later kwam bij Zalk wel met een mooie aanval via Gernald Kanis en Stephan v Ommen en Simon v Halm maar dit ging net mis, Wijthmen stelde er wel wat tegenover. De beste speler van Wijthmen, Austin Ellinor, kreeg een geweldige kans, keeper Barry Wagterveld kon nog net met de vingertoppen redding brengen.
Daarna kreeg Simon van Halm nog een beste kopkans na een voorzet van Gerben Hamer, maar het was toch Austin Ellinor die Wijthmen na een prachtig doelpunt aan de leiding bracht 0-1.
Zalk kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door een echte rommel goal van spits Simon van Halm.
Na rust probeerde Zalk wat te doen aan het matige spelbeeld van de eerst helft. De voor Gernald Kanis ingevallen
Aart Schreuder had een knappe actie, bracht de bal bij Jeremy van Dijk die vervolgens een mooie voorzet gaf, deze werd door Simon van Halm overgeschoten. Zalk zette wel druk maar hanteerde veel te veel de lange bal, het bleef erg rommelig met veel foute passies en dat kwam het spel niet ten goede.
Zalk kwam tot weinig kansen, in de 69e minuut was er een poging van Aart Schreuder.
Min of meer bij toeval kwamen de Zalkers toch nog op voorsprong, een vrije trap kwam zomaar voor de voeten terecht bij Hendri Vinke, die een schotpoging waagde. De doelman zag er hier niet sterk uit en Zalk kwam ruim tien minuten voor tijd op voorsprong.
De vreugde duurde niet lang, even later was er een handsbal van Aart Schreuder binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd door Austin Ellinor onberispelijk binnengeschoten.
In de laatste minuut kregen de Zalkers nog een mogelijkheid op de overwinning, maar de kopbal van Jeremy van Dijk trof geen doel. Waar Zalk de 2-2 beschouwde als puntverlies, waren de Wijthmeners dik tevreden met het gelijke spel.