Zalk en WVF winnen in Wilsum het “35+ & 45+ Vrienden van v.v.Wilsum Toernooi”

Het met zon overgoten Sportpark De Wijde Blik van v.v.Wilsum was zaterdag 6 juni j.l. het toneel van de 3e editie van het “35+ & 45+ Vrienden van v.v.Wilsum Toernooi.

Met een mooi deelnemers veld van uiteindelijk 19 teams werd er gestreden in de 35+ en 45+ leeftijdscategorie. Er kon met recht gesproken worden over vrienden gezien de grote mate van herkenning onderling van spelers van oa Go Ahead Kampen, Dos Kampen, IJVV, ‘s-Heerenbroek, Zalk, Be Quick, CSV, WVF, Vios Vaassen, Sv Lelystad, VSW en Wilsum. Ondanks dat sportiviteit en gezellig de boventoon voerde wilde ook niemand echt verliezen en waren er leuke en spannende duels om van de genieten door het in grote getalen op dit toernooi afgekomen supporters waar de jeugd zich kon uitleven in een Pannakooi en er een voetvolleyveld was aangelegd.
Wilsum kliko schieten

Uiteindelijk ging de finale in het 45+ toernooi tussen WVF en De Kievietsbloem (Be Quick) en werd deze door WVF gewonnen. Bij de 35+ kruisten Sv Zalk en Vios Vaassen de degens en moest er een penaltyreeks aan te pas komen na een reguliere 1-1 eindstand. Deze werd, mede door zeer goed keeperswerk van de doelman door Zalk, door Sv Zalk gewonnen. Beide teams namen de Wisselbeker over van v.v.Wilsum 35+ en Team Terpstra (Dos Kampen) 45+, de winnaars van 2014.

Ook was een behendigheidsproef in de vorm van “kliko-schieten” waar ieder team een afgevaardigde aan liet deelnemen de bal vanaf verschillende afstanden in een “kliko-container” te schieten. Hier was het IJVV 35+ die dit het beste deed met 2 treffers van de 3 pogingen. Zoals ieder jaar waren er in beide leeftijdscategorieën ook weer sportiviteitsprijzen te winnen. Zowel bij de 35+ als 45+ gingen deze naar Sv Lelystad, de laatste had deze prijs ook in 2014 gewonnen.

Na afloop werd een verloting gehouden voor Stichting Duchenne Heroes, een stichting die zich inzet voor spierdystrofie, waarbij een mooi netto bedrag van euro 575,00 kon worden overgemaakt. Een drive in zorgde samen met een goede catering voor een gezellige nazit en voor de nodige verhalen.

De 4e editie van het 35+ & 45+ Vrienden van v.v.Wilsum Toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 5 juni 2016. Strijdtoneel is wederom Sportpark De Wijde Blijk van v.v.Wilsum

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*