HomeRegiosportZalk heeft een overwinning nodig om in het spoor te blijven.

Zalk heeft een overwinning nodig om in het spoor te blijven.

-

sv Zalk 1 – C.S.V. ’28 1

ZalkZalk heeft nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop en dat zijn twee belangrijke wedstrijden voor handhaving in de bovenste regionen van de 4e klasse C. Volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen S.E.H. uit Heerde en afgelopen zaterdag de lastige wedstrijd tegen C.S.V. ’28 uit Zwolle. Een ploeg met ambitie.

C.S.V. ’28 wil graag op korte termijn een stabiele tweede klasser worden en werkt daar hard aan. Een wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 van de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd, want de winnaar blijft aansluiting houden en de verliezer komt even in de wachtkamer. De wedstrijd stond onder leiding van de heer E. Blokker uit Harderwijk.
C.S.V. ’28 kwam vanaf de aftrap goed uit de startblokken en dwong sv Zalk direct naar achteren. Met goed combinatievoetbal en veel wisselende posities zetten zij Zalk onder druk en namen zo het initiatief. Zalk kon daar niet echt veel tegenover zetten en probeerde wat geforceerd het tij te keren. Dat lukte niet echt. Men stond te ver van de tegenstander af en de linies lagen te ver uit elkaar, waardoor Zalk steeds achter de feiten aan liep. Zalk was op dat moment niet scherp genoeg.

C.S.V. maakte goed gebruik van de geboden ruimte, al konden ze dat in het begin nog niet omzetten in doelpunten. Een vrije schietkans ging net voorlangs, net als even later een vrije kopkans. Zalk kwam er zo af toe uit en speelde eigenlijk op het randje. Michel Hamer kreeg daardoor al vroeg in de wedstrijd geel en daar zou het niet bij blijven. Toch kreeg Zalk na 10 minuten twee aardige mogelijkheden. Simon controleerde de bal goed in het strafschopsgebied en wilde de bal aan Aart meegeven. Deze werd echter op het laatste moment onderschept door een verdediger van C.S.V. Iets later was het opnieuw Simon die de bal aangespeeld kreeg . Hij omspeelde de verdediger en wilde daarna uithalen. Hij werd daarbij behoorlijk gehinderd en struikelde. Hij bleef echter doorgaan, maar kon niet echt meer schieten. Misschien was het beter geweest om dan toch maar te vallen.

In de 17e minuut kwam C.S.V. goed door het midden. Verdediging van Zalk stond te ver naar achteren en ook grepen zij niet goed in. C.S.V. profiteerde daar goed van. Rob Huisman (9) stond geheel vrij op rechts en werd aangespeeld. Met een droge schuiver in de verste hoek maakt hij de 0 – 1. Zalk probeerde dit wel recht te zetten, maar kwam er eigenlijk niet echt aan. In de 21e minuut werd Simon in de diepte aangespeeld. Hij passeerde twee verdedigers en haalde vanaf ca. 18 meter uit. De bal ging jammer genoeg recht op de keeper af, die daar geen moeite mee had. Jammer dat hij Aart over het hoofd zag, want die kwam aan de linkerkant volledig vrij op. Een goede mogelijkheid ging hiermee verloren. C.S.V. bleef echter gewoon voetballen en combineerde er aardig op los. Zalk speelde in die fase soms te hard en vergat zelf te voetballen. Nadat C.S.V. in de 23e minuut opnieuw een vrije kopkans om zeep hielp, scoorden zijn twee minuten later wel. Levi el Atiaoui (19) profiteerde van te slap ingrijpen en maakte de 0 – 2. Zalk geloofde er op dat moment niet echt meer in. C.S.V. bleef goed combineren en was een stuk creatiever dan Zalk. Dat leverde hen nog een paar aardige kansen op, maar die werden niet benut.

Vlak voor rust kwam Zalk dan toch terug in de wedstrijd. Een goede dieptepass op Simon werd goed door hem gecontroleerd. Hij legde op tijd af op de inkomende Michel Hamer en die benutte de geboden kans en maakt zo de 1 – 2. Een mooie opsteker voor Zalk zo vlak voor rust. Daar waar het zo maar 0 – 4 voor C.S.V. had kunnen staan, stond het nu 1 – 2. Voor Zalk een mooie uitgangspositie om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. In de rust werd Leroy Penninkhof vervangen door Koen Buikema voor meer aanvallende impulsen.

C.S.V. gooide echter in de eerste minuut van de tweede helft al roet in het eten en in de plannen van trainer Jan Hooisma. Vanaf de aftrap zochten zij direct de aanval. Zalk greep niet goed in en Bas Roijakkers kon vanaf ca. 12 meter de bal vrij in de rechterhoek schieten en liet zo de 1 – 3 aantekenen. C.S.V. controleerde de wedstrijd vanaf dat moment goed en zij lieten de bal goed rond gaan. Om niet tegen schorsingen aan te lopen voor de wedstrijd van volgende week, werd Robin Haverkamp gewisseld. Dat vond hij natuurlijk niet leuk, echter in het belang van de ploeg is belangrijk dat hij er volgende week wel bij is. In de 55e minuut kreeg Zalk via Koen Buikema nog een aardige kans, maar hij kon net niet bij de bal. Zalk ging daarna achterin één op één spelen en wilde daarmee proberen het tij te keren. Vorige week lukte dat tegen Reaal Dronten, echter C.S.V. voetbalde een stuk beter en gaf weinig ruimte weg. In de 62e kreeg C.S.V. een strafschop, die door Hafid Lahzal (18) werd benut. Met de 1 – 4 op scorebord zou de wedstrijd eigenlijk zeker gespeeld moeten zijn. C.S.V. werd echter wat nonchalanter en slordiger.

Zalk kon er wat meer uitkomen, maar moest natuurlijk wel beducht zijn op snelle omschakelingen van C.S.V. In de 80e minuut kregen zij namelijk uit een van die omschakelingen een mooie kans, maar de bal ging gelukkig voorlangs. In de 82e minuut belande een mooie aanval Zalk bij Michel en die tekende de 2 – 4 aan. Twee minuten later ging de keeper van C.S.V. in de fout en miste een terugspeelbal. De bal rolde daardoor in het doel en plotseling stond het 3 – 4. Zou het dan toch nog kunnen voor Zalk? Alles werd uit de kast gehaald om alsnog de gelijkmaker te maken. Een mooie aanval over rechts kwam bij Ben Hofstra. Hij zette goed voor en Sander Vinke kon goed inkoppen. Met een geweldige reflex kon Alex Grafhorst de bal uiteindelijk keren en zo de gelijkmaker voorkomen. Een paar minuten in blessuretijd maakte C.S.V. aan alles een eind. Bij Zalk lag achterin alles open en opnieuw was het Hafid Lahzal die van de geboden ruimte kon profiteren en zo de 3 – 5 aan liet tekenen. Daarna floot de scheidsrechter af en C.S.V. behaalde hiermee een zeer verdiende overwinning. Zij blijven hierdoor goed mee doen boven in. Zalk moet nu even afhaken en zal volgende week een overwinning nodig hebben om in het spoor te blijven.