HomeRegiosportZalk houdt de punten in eigen huis.

Zalk houdt de punten in eigen huis.

-

Zaterdag speelde Zalk een thuiswedstrijd tegen het onder aan de ranglijst bivakkerende EZC ’84.
Na twee thuisnederlagen geleden te hebben dit seizoen, was er deze keer de mogelijkheid om het thuispubliek een overwinning voor te schotelen.

voetbal_vereniging_SV_Zalk_uit_Zalk
Al snel nam Zalk het initiatief in de wedstrijd. Onnauwkeurigheid in de passing zorgde ervoor dat het even duurde voordat het sterkere Zalk het krachtsverschil ook in doelpunten kon aantonen. Maurice Hofstra liep zelfs tegen een gele kaart aan vanwege een schwalbe.
In de 29e minuut was er dan het eerste Zalker doelpunt, een mooie solo van Michel Hamer. Na enkele gemiste kansen was het Aart Schreuder die nog voor rust de 2-0 wist aan te tekenen.
Schreuder kreeg vervolgens ook nog een mooie kans op de 3-0, maar ditmaal werd zijn schot vlak voor de doellijn weggehaald.

Na de rust kwam Jorik Schuur voor Schreuder, en meteen liet de invaller zich gelden. Binnen twee minuten krulde hij eerst de bal in de bovenhoek om vervolgens op aangeven van Michel Hamer de bal in de hoek te schuiven. Na deze 4-0 voorsprong liet ook eindelijk EZC wat zien, maar dichterbij een kopbal op de lat bij Zalk kwamen de bezoekers niet. Jorik Schuur was dichtbij een hattrick maar zijn derde doelpoging werd door de doelman gepareerd. Michel Hamer zorgde wel voor de 5-0 op aangeven van Simon van Halm.
Een kans op 6-0 werd door invaller Jeremy van Dijk niet op waarde geschat. Hij gaf de bal af, terwijl hij zelf in kansrijke positie stond.
Het spel bij Zalk werd vervolgens slordiger, en daar profiteerde EZC van door de 5-1 aan te tekenen, de bezoekers kregen zelfs nog een goede mogelijkheid, maar het slotstuk was voor Zalk. Jeremy van Dijk maakte er met een fraaie kopbal 6-1 van.
Zalk hield dus voor het eerst dit seizoen de drie punten in eigen huis en heeft nu uit vijf wedstrijden negen punten gehaald waarmee de ploeg op de 6e plaats staat.
Komende zaterdag speelt Zalk de uitwedstrijd tegen CSV ’28. De Zwollenaren staan vierde maar hebben evenveel punten als Zalk, een spannend duel wordt verwacht, bij winst doet Zalk goede zaken.