vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportZalk maatje te klein voor IJVV in oefenpot.

Zalk maatje te klein voor IJVV in oefenpot.

-

IJVV en Zalk kwamen elkaar zaterdag jl. tegen in een oefenwedstrijd, een mooie gelegenheid voor beide teams om het ritme erin te houden tijdens de winterstop. De voetballers van IJVV bleken een maatje te groot te zijn, zij wonnen de wedstrijd met royale cijfers, 6-0.

sv zalk teamfoto

In het begin was het aftasten aan beide kanten, al snel bleek dat IJ.V.V de betere ploeg was dat rustig de bal ging rond spelen net zolang tot dat er een opening werd gevonden.
Toch was de eerste kans voor Zalk, Jeremy van Dijk ging in de 10e minuut na een goede onderschepping alleen op de keeper af, zijn schot ging helaas naast het doel.
Maar al heel snel bleek IJ.V.V. een maatje te groot voor Zalk want in de 11e min werd er op rechts een goede aanval met een voorzet op maat gegeven de eerste bal werd nog tegen gehouden, daarna was het wel raak 1-0.
Binnen een tijdsbestek van 10 minuten liep IJ.V.V. uit naar 4-0, er werd erg matig verdedigd in de 16e min werd het 2-0 en even later werd het met goed combinatie voetbal en een perfecte voorzet zelfs 3-0.
Zalk keek er naar en men kon ongehinderd inkoppen daar bleef het niet bij want het 4e doelpunt was identiek als de derde ook hier kwam de voorzet via rechts en ook nu kon keeper Berry Wagterveld de bal uit het net vissen.
Bij Zalk liep het niet goed meer, de ploeg mopperde op eigen spelers, en kwam niet meer tot goed spel, en IJ.V.V. combineerde er lustig op los, Zalk kon totaal geen vat op de tegenstander krijgen.
De 4-0 ruststand was slechts een afspiegeling van de verldverhouding, Zalk mocht blij zijn dat de schade nog enigszins beperkt bleef.
Alle reden voor Zalk om het met een paar wissels te proberen.
Gertjan Klein kwam voor Stephan v Ommen en Mark Land voor Gernald Kanis, ook bij IJ.V.V. werd nog gewisseld.
Het eerste kwartier hield Zalk aardig stand en men kreeg zelfs 2 corners te verwerken, maar daarna was het eigenlijk gebeurd in de 60e min kreeg IJ.V.V nog een dot van een kans maar deze ging naast.
Even later was het wel raak nadat een schot van richting werd veranderd kon de keeper van Zalk de bal weer uit het net halen, en 10 minuten later werd het uit een perfect genomen vrije trap zelfs 6-0 voor IJ.V.V.
De wedstrijd was wel gespeeld en moet beschouwd worden als een goede training want dit was natuurlijk een volkomen terechte overwinning voor IJ.V.V.
Na afloop was er bij Zalk nog de nieuwjaarsreceptie die begon in het oude gebouw en eindigde in ons nieuwe onderkomen het Multi. Functioneel. Dorpshuis, en dat bleek een duidelijke aanwinst voor de Sport Vereniging Zalk.
Ondanks de nederlaag tegen IJ.V.V. was de sfeer in de kantine geweldig, Roelof Brummel en Arend Ruitenberg werden in het nieuwe onderkomen nog verrast door de K.N.V.B. zei werden beiden erelid en dat is volkomen terecht.