Zalk ondanks matig spel naar grote zege.

De wedstrijd tegen het Zwolse Storica leek vooraf voor Zalk al een mooie mogelijkheid op te leveren om puntentotaal en doelsaldo eens een mooie impuls te geven. De Zwollenaren zijn de laatste jaren nogal wat bepalende spelers kwijtgeraakt en staan in de 4e klasse C onderaan de ranglijst. Na een matig gespeelde wedstrijd stond er een 6-0 overwinning op het scorebord.zalk

Het begin van de wedstrijd was matig, met direct wel enkele kansen voor Zalk. Na enkele mislukte pogingen lukte het Jeremy van Dijk om de score te openen. Even later werd er een Zalker doelpunt onterecht wegens buitenspel afgekeurd, maar dit bleek slechts uitstel van executie: even later kwam er een mooie aanval van Zalk, spits Aart Schreuder kaatste precies op tijd terug en nu was het Gerben Hamer die scoorde 2-0.
Simon van Halm en Gerben Hamer probeerden de doelman van afstand te verschalken, zonder succes. Michel Hamer had meer succes, hij was bij een nieuwe poging wel trefzeker.
Zalk had de score nog verder uit kunnen bouwen, maar de Zwolse doelman was nog enkele keren een sta in de weg. Zelfs een toegekende strafschop bracht geen treffer voor Zalk.
In de 33e min was het Hendri Vinke die een grote kopkans miste en ook Aart Schreuder kreeg de bal niet in het net na een voorzet van Tim Telgen. De rust werd bereikt met 3-0, de score had al veel hoger moeten zijn.
In de tweede helft werd het spel er niet beter op Zalk bleef af en toe erg slordig spelen, zo was er weer een kans voor Michel Hamer, maar toch liep de ploeg uit naar 4-0. De man die de penalty er niet in kreeg Mark Land ging mee naar voren en scoorde heel beheerst een prachtig doelpunt.
Daarmee was de koek nog niet op Simon v Halm knalde nog op de paal en weer was er een redding van de keeper, en daarna was het Aart Schreuder die nog een beste kans kreeg. Trainer Hamer besloot om in een keer drie spelers te gaan wisselen, desonondanks werd het spel er niet echt beter op maar er vielen wel weer doelpunten.
Middenvelder Robin Haverkamp vond na een afgeslagen aanval het doel, 5-0. Even later kwam er een mooie aanval, Simon v Halm speelde precies op tijd naar invaller Maurice Hofstra en die was iedereen te snel af en scoorde de 6-0. Er was nog een klein opstootje maar dat werd in de kiem gesmoord, door beide partijen.
En ook de scheidsrechter Dhr. C.M. v Beek die een goede wedstrijd floot loste het prima op.
De laatste kans bleef voor Zalk helaas lukt het Simon van Halm niet om te scoren, maar de overwinning was volkomen terecht. Het was een matig potje voetbal waarin de ploeg zichzelf te weinig beloonde.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673