Zalk niet opgewassen tegen sterk VSW

Afgelopen zaterdag leed de S.V. Zalk een dikverdiende nederlaag tegen VSW uit Windesheim. Zalk kende vorige week een uitstekende seizoensstart met een 3-0 overwinning in en tegen Kampen. Gehoopt werd om aan deze start een mooi vervolg te geven, maar dat pakte anders uit. 

zalk

 

De ploeg uit Windesheim was de afgelopen seizoenen meestal de mindere van Zalk, maar kent een aantal, uit Wijhe afkomstige, versterkingen.

In de openingsfase was er direct druk van de zijde van VSW. Een te zachte terugspeelbal van Mark Land en een uitglijder van doelman Mark Koster zorgden ervoor dat Valieri Justiana in de 2e minuut de bezoekers op voorsprong bracht. Zalk probeerde het wel, maar het spel kende veel slordigheden. Toch kwamen er enkele kansen, een schot van Michel Hamer werd gekeerd, en na een mooie combinatie kwam Jeremy van Dijk alleen voor de Windesheimer doelman, deze bleek opnieuw een sta in de weg te zijn, en voorkwam een Zalker gelijkmaker.

De Zalker achterhoede zag er enkele malen niet goed uit, en het was aan doelman Koster te danken dat de achterstand op dat moment niet groter werd. Eenmaal kwamen de Zalkers nog goed weg: een schot kwam terecht op de kruising.

Een zwak begin van de 2e helft kostte meteen ook weer een doelpunt. Drie Zalker verdedigers kwamen tegenover vier aanvallers te staan, VSW scoorde uit deze situatie de 0-2. Vervolgens trokken de bezoekers het duel naar zich toe. Eenmaal wisten de Zalker verdedigers de bal nog van de lijn te halen, maar even later was het wel raak. Uit een goede voorzet werd de 0-3 gescoord. Hiermee was de emmer nog niet leeg voor Zalk, VSW scoorde vanaf de strafschopstip de 0-4.

De eretreffer van Michel Hamer werd direct weer gevolgd door een tegendoelpunt. Simon van Halm gaf de stand nog een iets beter aanzien, hij knalde de bal in de kruising, en bracht de 2-5 eindstand op het scorebord.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673