Zalk speelt gelijk in oefenwedstrijd.


zalk
Zaterdag was het een koude gure novemberdag. De S.V. Zalk  speelde een oefenwedstrijd in Elspeet. Zalk begon direct met heel slordig te voetballen veel foute passes en de jonge ploeg uit Elspeet zette vroeg druk op de verdediging van Zalk.

 

Na vijf minuten stond de 1-0 al op het scorebord, op links kwam een gemakkelijk weggeven voorzet voor het doel en er stond maar een verdediger tussen twee geheel vrijstaande voorhoede spelers die elkaar al koppende vonden en het was raak.
Zalk was niet bij de les en verloor erg veel duels op het middenveld en veel passes werden naar de verkeerde kleur gespeeld, het eerste schot van Zalk was van Jeremy van Dijk en even later deed Jorik Schuur nog een poging.
In de 25e min kon de linksback van Elspeet maar zo doorlopen en die aanval had zeker een beter lot verdiend, maar na een half uur ging het ineens wat beter Ben Hofstra ging er uit met een blessure en bij twee corners van Zalk werd de bal nog een keer van de lijn gehaald.
Er werd meer gestreden en het spel speelde zich een groot gedeelde op het middenveld af en toen kwam er een foute terugspeel bal van Elspeet in de 43e minuut.
Remond Abma mag dan wel geen loopwonder zijn maar het is wel een echte spits en een neusje voor de goal hij scoorde heel beheerst de 1-1.
Na de thee ging de wedstrijd door in de druillige regen Michel Hamer was er in gekomen en het begon wat beter te draaien bij Zalk.
In de 49e minuut stond het ineens 1-2 voor Zalk na een goede aanval en een schot van Jeremy van Dijk was het Gerben Hamer die het net alsnog kon vinden.
Elspeet zette wel druk maar strandde meestal op de Zalker defensie en Zalk kreeg kansen via snelle uitvallen, tot zo’n tien minuten voor tijd, Elspeet nam de wedstrijd in handen.
In de 80e min kwam er een schot en de Zalker doelman Berry Wagterveld was kansloos tegen een van richting veranderde bal op het doel.
Elspeet zette door en probeerde de winst binnen te halen zo was er nog een schot op de paal maar ook in de rebound ging de bal over. Zalk mocht de laatste tien minuten de handen dicht knijpen dat Elspeet niet uitliep naar meer doelpunten.

Doelpunten Zalk:
Remond Abma 1X
Gerben Hamer 1X
Wissels Zalk:
Janwillem Dijks voor Ben Hofstra
Michel Hamer voor Remond Abma
Koen Buikema voor Stephan v Ommen