vrijdag, oktober 18, 2024

HomeRegiosportZalk verliest doelpuntrijk duel

Zalk verliest doelpuntrijk duel

-

De vierde klasse C in het zaterdagvoetbal kent veel doelpuntrijke wedstrijden. Ook bij de wedstrijden van de S.V. Zalk hoeft men nooit lang te wachten op een treffer, dat kan voor de Geelzwarten uit het IJsseldorp zijn, want de Zalker aanvallers zijn redelijk productief. De defensie is echter niet bepaald van gewapend beton. Tegentreffers moet de club uit het IJsseldorp ook vaak incasseren. De wedstrijd tegen het Zwolse CSV ’28 was daarom ook karakteristiek voor het verloop van dit seizoen.

Door schorsingen en blessures hadden beide elftallen moeite om een representatief elftal op de been te krijgen, het was geen beletsel om er weer een doelpuntrijke middag van te maken.

In het begin was het aftasten van beide kanten, maar al snel bleek C.S.V. de ploeg die de meeste druk zette dat resulteerde in een mooie aanval over de vleugel daaruit scoorde Gework Petrosjand de 0-1. Lang profiteerden de bezoekers niet van deze voorsprong: in de 11e min was het ineens gelijk, uit een strakke corner kopte Gerben Hamer de gelijkmaker binnen 1-1. Nog geen vier minuten later was het Jeremy van Dijk die een lange bal gaf op Sander Vinke. Die won zijn duel met een verdediger van C.S.V. en scoorde beheerst de 2-1. C.S.V. bleef druk zetten en had het betere veldspel. De jonge rechtsback Jamiro Oortwijn ging regelmatig mee naar voren en zijn schot op doel ging voorlangs, maar weer was het Gework Petorsjan die er als de kippen bij was en er 2-2 van maakte. In de 29e min was het laatste man Aart Schreuder die een vrije trap mocht nemen van grote afstand. Er was geen muur neer gezet, men verwachtte een voorzet, maar prompt schoot Schreuder op het doel. De keeper van C.S.V. verkeek zich op dat schot en zo stond het met de rust dus 3-2 voor Zalk.

Het specaculaire scoreverloop kreeg in de tweede helft een vervolg. C.S.V. bleef druk zetten en Zalk knokte voor wat het waard was. Bij een aanval van Zalk werd er slecht uitverdedigd door C.S.V., Sander Vinke kreeg de bal, zijn schot belandde op de lat. Maar in de 55e min was het C.S.V. dat op de paal schoot en iedereen van Zalk stond er naar te kijken. Een minuut later kreeg C.S.V. een vrije trap te nemen en prompt werd het daaruit door Jabir Mazouz 3-3.

Halverwege de 2e helft veroorzaakte Gertjan Klein een strafschop en vanaf de penalty stip knalde Gework Petrosjan  zijn derde doelpunt achter de keeper van Zalk 3-4.
Zalk kreeg op zijn beurt weer kansen op de gelijkmaker, Hendri Vinke kreeg een goede mogelijkheid. In de 78e minuut kwam Zalk op gelijke hoogte, een vrije bal werd door Michel Hamer fraai in de hoek geschoten. Zalk dacht dat het een punt zou over houden aan deze wedstrijd, maar een mooie aanval van C.S.V. in de 87e minuut gooide roet in het eten. De bal werd fraai terug gelegd door Gework Petrosjan en tussen vier spelers van Zalk was het de vrijstaande Brian Lachenal die de 4-5 op het scorebord zette.

Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd. C.S.V. had het betere van het spel maar Zalk heeft geknokt voor wat het waard was en heel veel inzet getoond. Maurice Hofstra was daar een toonbeeld van.

Komende week speelt Zalk tegen het laaggeklasseerde EZC ’84. Een goede mogelijkheid om weer eens drie punten te halen.