HomeRegiosportZalk verliest in oefenduel van ESC

Zalk verliest in oefenduel van ESC

-

De voetballers van de S.V. Zalk speelden afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen ESC. Zalk benut de winterstop met het spelen van  oefenduels, zo kan deze voetballoze periode goed benut worden als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op 28 januari zal de competitie worden hervat met een thuiswedstrijd tegen de v.v. Kampen.

De tegenstanders uit Elburg komen uit in de 3e klasse, spelen daarmee een klasse hoger dan Zalk, en bezetten in die derde klasse een middenmoot plek. Trainer Gerrit Hamer besloot om veel mensen in te zetten, en daarbij ook eens op andere posities te proberen.

Het eerste deel van de wedstrijd ging het spel gelijk op. Na enkele mogelijkheden voor beide teams was het ESC dat op voorsprong kwam. De Zalker doelman wist eerst in een wirwar van spelers nog redding te brengen maar de rebound werd door de Elburgers toch in een doelpunt omgezet.
Vervolgens waren het de gasten die het beste van het spel hadden, maar was het toch Zalk, dat via Jeremy van Dijk op gelijke hoogte kwam. Na een goede pass kwam hij alleen voor de Elburger doelman, die met een lobje verschalkt werd.

Na de rust nam Ralf Schrooten de plaats van Michel Koster in het doel in. Michel Hamer miste een dot van een kans om Zalk op voorsprong te brengen, en vervolgens was het ESC dat de toon aangaf. Na dik een kwartier was het tweemaal op rij raak voor de Elburgers. Een vlagsignaal bij de derde treffer werd door de arbiter niet gehonoreerd. In het verloop van de tweede helft volgden er nog diverse wisselingen en was het ESC dat nog eenmaal scoorde en daarmee de eindstand op 1-4 bracht. Een nuttig oefenduel voor beide teams.