Zalk verliest van tweede team Go ahead.

De S.V. Zalk heeft in een oefenduel verloren van het tweede team van Go ahead Kampen. De Kampenaren bleken met 1-3 te sterk.

De eerste paar minuten ging het nog gelijk op, maar al snel was het Go ahead dat de wedstrijd bepaalde. De ploeg speelde in een hoog tempo en ver van het eigen doel, en creëerde diverse kansen. Na een vloeiende combinatie kwam de 0-1 op het scorebord. Zalk kende wel goede bedoelingen, maar kreeg totaal geen vat op de tegenstanders. De middenvelders en verdedigers bij Zalk konden het allemaal niet belopen. Na 23 minuten spelen werd de stand 0-2. Twee spelers van Zalk gingen op de linksbuiten van Go ahead af, die vervolgens de geheel vrijstaande spits aanspeelde, die deze buitenkans beheerst afwerkte. Er volgden nog veel meer kansen voor Go ahead, gescoord werd er echter niet meer waardoor de teams met 0-2 gingen rusten.

In de tweede helft werd er veelvuldig gewisseld, bij Zalk liep het wat beter en stond de verdediging nu goed, Go ahead bleef echter de bovenliggende partij. Toch kwam Zalk op 1-2. Jeremy van Dijk brak door en werd door de Go ahead doelman neergelegd. De toegekende penalty werd door van Dijk doeltreffend afgerond. In een normale situatie zou er bij een dergelijk vergrijp ook rood moeten zijn voor de doelman, maar de goed leidende arbiter van Leeuwen zag hier, gezien het oefenkarakter van het duel, vanaf.
Zalk kwam nog eenmaal goed weg bij een bal op de lat, en Jeremy van Dijk kreeg nog eenmaal een kans om iets terug te doen, maar slaagde daarin niet.

Met nog een kwartier te gaan zorgde hands in het strafschopgebied bij Zalk voor een strafschop voor Go ahead. Ook deze “elfmeter” ging erin waardoor de ploegen met 1-3 afsloten. Een nuttig oefenduel voor Zalk dat volgende week de competitie zal hervatten met een thuiswedstrijd tegen de v.v. Kampe


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*