HomeRegiosportZalsman Reflex D1 op bezoek bij koploper

Zalsman Reflex D1 op bezoek bij koploper

-

Afgelopen zaterdag 15 oktober was het voor Zalsman Reflex dames 1 de beurt om het op te nemen tegen de koploper uit de competitie, namelijk de Bevers dames 1 uit Lemelerveld.

In de eerste set werd het gelijk duidelijk dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Door goed verdedigend werk aan beide kanten bleef het gelijk opgaan. Uiteindelijk wist Reflex door een sterke blokkering van onder andere Hylkje Meijkamp de set naar zich toe te trekken (26-28)

In de tweede set begonnen de Bevers meer servicedruk te leveren waar Reflex in het begin van de set veel moeite mee had. Zo keek Reflex bij de eerste timeout tegen een 10-4 achterstand aan. Na deze timeout wist Reflex het spel weer beter op te pakken maar de grote achterstand van het begin kon niet meer worden goedgemaakt. (25-18)

In de derde set begon Reflex meer druk te leggen in de verdediging van de Bevers met meer tactische ballen. Door ondermeer het gebruik van dubbele wissels werd er optimaal gebruik gemaakt van de net-aanvalsters. Door een blessure aan de kant van Reflex heeft het spel kort stilgelegen. Aan het einde van de set had Zalsman Reflex een 22-18 voorsprong, maar door een goede comeback van de Bevers bleef deze set in Lemelerveld. (26-24)

In de vierde set draaide het spel helemaal om, waar eerder de Bevers de wedstrijd meer onder controle hadden was dit nu voor Reflex. Door meerdere aces ging de set overtuigend naar Reflex. (17-25)

In de vijfde set wist Reflex de controle niet vast te houden. Door moeite in de pass liepen de Bevers al snel uit. De vijfde set, en zo ook de winst, ging helaas naar de Bevers. (15-9)