Zalsman/Reflex Dames 1 weet niet te stunten tegen Veracles

Zalsman/Reflex dames
Gisteren stond de wedstrijd tussen Zalsman/Relfex en Veracles op het programma. Na een mooie vijf-setter van Reflex dames 2 tegen het C.S.V. van Tjarko Muis, welke Reflex in de vijfde set met 18-16 wist binnen te slepen, konden de dames aan de slag met de warming-up.

Tijdens de wedstrijdbespreking plaatste coach Hans Verstappen de dames van Zalsman/Reflex in de rol van de Duitse Angelique Kerber, die gisteren voor een enorme stunt heeft gezorgd door ten koste van Serena Williams de Australian Open te winnen. Thuis hebben de dames van Zalsman/Reflex eerder laten zien dat zij niet bepaald onder de indruk zijn van een ‘koploper’ en zij waren dan ook extra gebrand om te stunten tegen Veracles.
In de eerste set kwamen de dames van Zalsman/Reflex moeizaam op gang. De servicepass kregen zij moeilijk onder controle en ook aanvallend bleek de grote blokkering van Veracles moeilijk te ontwijken. Veracles liep al snel uit tot een voorsprong van 9 punten en dit wisten de dames van Zalsman/Reflex niet meer goed te maken. De set ging met 16-25 naar Veracles.
In de tweede set was het duidelijk: scherp verdedigen, weinig fouten maken, de servicedruk opvoeren en voluit, maar ook slim aanvallen, waren belangrijk om het Veracles moeilijk te maken. De dames van Zalsman/Reflex kregen in deze set de servicepass onder controle en met een paar fraaie verdedigende acties van de libero’s Esmee Compagne en Marjolein Hullegie in combinatie met sterke blokkerende acties van Colinda Makken en Yasmina Boutaleb, liepen zij uit op Veracles tot 22-18. Vanaf dat moment slopen echter de foutjes er weer in bij Zalsman/Reflex en kwam Veracles terug tot 22-22 en wisten zij zelfs de set te winnen met 22-25.

De opluchting aan de kant van Veracles na het binnenhalen van de tweede set werd duidelijk opgemerkt bij de dames van Zalsman/Reflex en dit gaf de dames de moed om in de derde set verder te gaan zoals zij in de tweede set begonnen waren. Tot halverwege de set ging het gelijk op, waarna Veracles een tandje bijzette en verdedigend en aanvallend erg sterk was. Zelf een snoeihard geslagen bal van Colinda Makken op midden, die nog net niet binnen de driemeter was, werd door de libero van Veracles van de grond gehaald. Aan de kant van Zalsman/Reflex bleef de foutenlast daarentegen te hoog, waardoor Veracles de set gemakkelijk met 15-25 wist te winnen.
De vierde set was vrijwel een kopie van de derde set. Ook in deze set ging het een tijdje gelijk op, waarbij er aan beide kanten hard gewerkt werd voor de punten. Halverwege de set werd het publiek getrakteerd op een fraaie lange rally, die door Veracles werd gewonnen. Hierna voerde Veracles opnieuw de druk op en hadden de dames van Zalsman/Reflex nog maar weinig in te brengen. De set ging met 14-25 naar Veracles.
Uitslag: 0-4. Veracles was de terechte winnaar gisteren in de Reflexhal en is ook de terechte koploper in de eerste divisie. Ze bleken te sterk om tegen te kunnen stunten. Zonde dat de dames van Zalsman/Reflex de tweede set niet naar zich toe hebben weten te trekken. De revanche laat echter niet lang op zich wachten, over anderhalve week (op donderdagavond) mogen de dames van Zalsman/Reflex in ‘de groene hel’ namelijk alweer laten zien wat zij geleerd hebben van deze eerste ontmoeting met Veracles. Maar voor het zover is treffen zij volgende week zaterdag eerst nog VC Sneek, de nummer twee op de ranglijst. De wedstrijd wordt om 16:00 uur gespeeld in de Sneker Sporthal te Sneek.