Ook Mastenbroek opent de deuren tijdens IJsseldeltadag.

ijsseldeltafoto

 

Aanstaande zaterdag vanaf 10.00u worden door een aantal bedrijven in de polder Mastenbroek, Kamperzeedijk en Mandjeswaard de deuren weer geopend voor het publiek voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Naast de vele activiteiten op de agrarische bedrijven kunt u ook kennis maken met het Trefpunt en het middeleeuwse kerkje in de kern van Mastenbroek. Komt u met de auto dan is er ruime parkeergelegenheid om o.a. van hieruit verder te reizen met de fiets. In en rondom het Trefpunt is een scala aan activiteiten zoals op het plein een boekenmarkt en wat u meer met boeken kunt doen.

Ook is de Makery aanwezig met een kraam sieraden en horloges en ook de kinderen kunnen aan de slag om een vlieger te bouwen, verder zijn in het gebouw een aantal (belangen) organisaties aanwezig die actief zijn in het IJsseldelta gebied waaronder LTO noord en jongeren organisatie AJK, de gebiedscoöperatie IJsseldelta, Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta, Polderbelangen Mastenbroek en de Agrarische Natuurvereniging Camperland.  Zij willen u graag laten zien wat hun betekenis is in het IJsseldeltagebied.

Verder kunt u (als de (Klein) kinderen op het springkussen zich uitleven of kennis maken met landbouw verkeersveiligheid) nog een moment genieten van een kop koffie of thee, terwijl de documentaire ‘Mastenbroek toen’ draait of even stilstaan bij de foto presentatie Natuurlijk Mastenbroek.

In de kerk van Mastenbroek wordt om 11.00u en om 14.00 een rondleiding gehouden, deze rondleiding zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen. Bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta (Zwolle, Kampen en Zwartewaterland) is vanaf medio mei een flyer met een handig overzichtskaartje van alle deelnemende bedrijven verkrijgbaar. Er is ook een leuke kleurwedstrijd. De kleurplaten worden via de scholen uitgedeeld maar zijn ook uit te printen op indeijsseldelta.nl . De kleurplaat kan op 28 mei bij de deelnemende bedrijven worden ingeleverd. waarmee leuke prijzen te winnen zijn!