Zaterdag 9 mei 18e Gait L. Berk Punterrace

botter
Foto: Stichting tot Behoud van Kamper Botters.

 

Op zaterdag 9 mei a.s. wordt voor de 18e keer de Gait Berk Punterrace georganiseerd. Een wedstrijd die zich afspeelt in historisch vaargebied en waarbij de veelzijdigheid van de punter volledig tot zijn recht komt. De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting tot Behoud van Kamper Botters.

De Gait Berk Punterrace is een wedstrijd voor alle punters, ingedeeld in twee klassen: recreatie- of vispunters. Het traject wordt geheel zonder motor afgelegd. Buitenboordmotoren blijven aan de wal. De bemanning bestaat uit twee personen. Grotere bemanningen doen buiten mededingen mee. Tijdens de wedstrijd mag gezeild, geroeid gejaagd, getruild en gepunterd worden. Kortom: alle menselijke vormen van spierkracht zijn toegestaan.

De punterrace start op zaterdagochtend 9 mei bij de Oude Buitenhaven te Kampen en eindigt op het Ganzendiep bij de trailerhelling vlak voor de Ganzendiepsluis. Na aankomst van alle punters wordt er geschut en varen we samen richting Koggewerf. De aankomst zal daar aan het eind van de middag/begin van de avond zijn. Voor beide klassen is er voor de winnaar met de snelste totaaltijd een prijs.

De wisseltrofee, de Zilveren Paling, gemaakt door Jelte Stil, wordt na onderling overleg, uitgereikt aan het team, dat de beste prestatie heeft geleverd.

klik hier voor het -> Programma 18e rondje Kampereiland 2015

Meer informatie bij inge.brokkelkamp@telfort.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*