woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurZilveren legpenning voor de heer Jan Schilder

Zilveren legpenning voor de heer Jan Schilder

-

Image00013

Op vrijdag 11 april heeft burgemeester Koelewijn de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uitgereikt aan de heer Jan Schilder: grafisch vormgever, cartograaf en kunstenaar.

Jan Schilder startte als cartograaf in 1967 bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders (RIJP). Vervolgens trad hij op 1 januari 1987 in dienst bij de provincie Flevoland als hoofd Bureau Cartografie en Grafisch Ontwerp. Jan Schilder geniet nationale en internationale bekendheid als vormgever en wordt in vakkringen gezien als grondlegger van de zogeheten Flevocartografie.
De uitreiking vindt plaats tijdens de onthulling van het 17 meter lange kunstwerk van het IJsselfront van Kampen, dat in opdracht van de Stichting VB Verenigde Gasthuizen door Schilder is gemaakt. Het kunstwerk krijgt een vaste plek in het atrium van de nieuwbouw van Huize Margaretha aan de Burgwal.
De heer Schilder ontvangt de zilveren legpenning van de gemeente Kampen als blijk van waardering voor bijzondere verdiensten en prestaties op het gebied van kunst en cartografie.

Image00002

 

Image00015

 

Image00017

Gerelateerde berichten

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen