Zilveren legpenning voor voormalig directeur Quintus

Bert Stoter

Op donderdag 30 oktober reikt burgemeester Bort Koelewijn de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan de heer Bert Stoter, voormalig directeur van Quintus, het centrum voor kunsteducatie in Kampen. De onderscheiding wordt aan hem uitgereikt tijdens zijn afscheidsreceptie.

De heer Stoter krijgt de onderscheiding als blijk van waardering voor bijzondere verdiensten op het gebied van cultuur in de gemeente Kampen. De heer Stoter was ruim 21 jaar directeur van Quintus en haar rechtsvoorganger de Gemeentelijke muziekschool te Kampen. Tijdens deze 21 jaar was hij verantwoordelijk voor de diverse fusies die hebben geleid tot wat Quintus nu is: een centrum met een zeer breed scala aan culturele activiteiten voor jong en oud op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst.

legpenningDe heer Stoter heeft een grote voortrekkersrol vervuld in het verbinden van het culturele veld in Kampen. Niet alleen door verbindingen aan te gaan met professionele instellingen (Stichting Sambiq), maar ook door er steeds weer zorgvuldig op toe te zien dat goede culturele initiatieven in de stad die een beroep doen op organisatorische ondersteuning of inhoudelijke aanvulling vanuit Quintus werden ondersteund.

Daarnaast had de heer Stoter vanuit zijn directeurschap zitting in de werkveldcommissie van ArtEZ van het conservatorium Zwolle. Deze commissie houdt zich bezig met een adequate aansluiting van beroepsopleiding met het werkveld. De heer Stoter heeft tevens zitting in de kerngroep Kwaliteit van de branchevereniging Kunstconnectie, waarin hij medeverantwoordelijk is voor de inhoudelijke en organisatorische afhandeling van een proces dat ten grondslag ligt aan de kwaliteitscriteria voor deelnemers in de branche.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*